Városháza
Önkormányzat

Nyitnikék Óvoda - óvodai dajkák foglalkoztatása

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Nyitnikék Óvoda - óvodai dajkák foglalkoztatása” című, TÁMOP-5.3.1.B-2-12/2-2014-0154 azonosító számú projektjében 2 fő óvodai dajka foglalkoztatását valósítja meg.

A pályázatnak köszönhetően az önkormányzat 2014. december 1-től 2015. november 30-ig támogatott foglalkoztatás keretében, majd ezt követően további 2 hónapig önerőből alkalmazza a dajkákat. Az érintettek „A kezdő munkavállalók, dajkák személyes és szakmai kompetenciáinak fejlesztése a tolerancia, az empátia és a konfliktuskezelés terén.” című tréningen vesznek részt a projektben. Továbbá a dajkák képzésére szupervízort és mentort biztosít az önkormányzat.

A program összköltsége 6.421 eFt, amelynek 100%-a támogatás. Ehhez Miskolc Megyei Jogú Város a továbbfoglalkoztatással 620 eFt önrésszel járul hozzá. A projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.