Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Bulgárföldi Tagóvoda infrastrukturális korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Bulgárföldi Tagóvoda infrastrukturális korszerűsítése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00006 azonosító számú projektje keretében a 3534 Miskolc, Fazola Henrik u. 4. szám alatt található önkormányzati tulajdonú óvoda épületének az infrastrukturális felújítását valósítja meg.

A projektről
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működik a Diósgyőri Óvoda tagintézményeként a Bulgárföldi Tagóvoda. A fejlesztéssel érintett Bulgárföldi Tagóvoda 75 óvodás korú gyermek óvodai nevelését 3 csoportban biztosítja, melynek a Fazola Henrik u. 4. szám alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan ad otthont, melyben az óvoda mellett működik egy szociális alapszolgáltatási központ is. 
A telken 2 épület található, az első épületrész földszintjén konyhával, illetve a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel, valamint az emelet az óvodai helyiségekkel, a második épületrészben a szolgáltatási központ helyezkedik el. Az épületrészek nyaktagokkal lettek összekötve.
A Bulgárföldi Tagóvodát 1969-ben alapították, melynek szerkezete vasbeton pillérvázas épület, kerámia kitöltő falazatokkal. Jelen fejlesztés ezt az épületet érinti, ahol felújításra kerülnek a csoportszobák és megtörténik szükség szerint a burkolatok cseréje. A konyhát tálalókonyhává alakítják és a szociális blokkokat felújítják. Megtörténik a teraszok és az udvar felújítása, valamint a csapadékelvezetés korszerűsítése. A beruházás magában foglal projektarányos akadálymentesítést is.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2021.03.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége: 77 546 640 Ft
Támogatási intenzitás: 100%.