Városháza
Önkormányzat

Bársony János Úti Tagóvoda Infrastrukturális Fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Bársony János Úti Tagóvoda Infrastrukturális Fejlesztése” című, ÉMOP-4.3.1/A-11-2012-0009 azonosító számú projektjében az intézmény épületének korszerűsítését valósítja meg.

A projekt keretében megtörténik a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában és irányításában működő Százszorszép Óvoda Bársony János Úti Tagóvodájának férőhelybővítése és infrastrukturális fejlesztése, a kivitelezés 2014. június első hetében megkezdődik.

A korszerűsítés során:

  • a már meglévő szobák és kiszolgáló helyiségek felújítása mellett kialakításra kerül egy 55,16m2 nagyságú, minimum 20 fő befogadására alkalmas új csoportszoba, 
  • megtörténik az épület energetikai korszerűsítése, mely az épület utólagos födém és homlokzati hőszigetelésével, valamint a nyílászárók cseréjével valósul meg,
  • megvalósul a belső víz- és csatorna-, illetve az elektromos hálózat korszerűsítése,
  • a projektarányos akadálymentesítés keretében kialakításra kerül 1 db akadálymentes parkoló, 1 db akadálymentes WC, akadálymentes bejárat és járda, valamint beépítésre kerülnek infokommunikációs tájékoztató táblák és jelzőrendszerek,
  • beszerzésre kerülnek olyan oktatási eszközök és bútorok, melyek alkalmasak a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazására.

A fejlesztés célja egy olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek megfelelő óvoda létrehozása, mely biztosítja a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket.

A beruházás 95%-os támogatási intenzitású, összköltsége 120.000.000 Ft, melyből 114.000.000 Ft a támogatás, melyhez Miskolc Megyei Jogú városa a projektre vonatkozóan 6.000.000 Ft-os, az óvoda kivitelezési munkálataihoz további 18.740.000 Ft önrésszel járul hozzá. A felújítás az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Sajtóközlemény nyitó

Sajtóközlemény záró