Városháza
Önkormányzat

Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez

Magyarország Kormánya a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek megvalósítására KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 azonosító számmal pályázati felhívást jelentetett meg, „Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” címmel. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a pályázathoz benyújtotta támogatási kérelmet, és az Európai Szociális Alapból, valamint hazai központi költségvetési előirányzatból bruttó 6.289.662,- Ft vissza nem térítendő támogatást kap a projekt megvalósítására.

Az ASP (Application Service Provider) rendszerhez történő csatlakozás egy gazdaságos, hatékony és biztonságos technológia alkalmazását jelenti, melynek lényege, hogy az önkormányzat – a Magyar Államkincstáron, mint működtetőn keresztül - az ASP szolgáltató központtól szolgáltatásként veszi igénybe a kötelező feladatok ellátásához szükséges alkalmazásokat, szoftvereket.

Az önkormányzati ASP rendszer szakrendszerei:

  1. iratkezelő rendszer,
  2. önkormányzati települési portál rendszer,
  3. elektronikus ügyintézési portál rendszer, ideértve az elektronikus űrlap-szolgáltatást,
  4. gazdálkodási rendszer,
  5. ingatlanvagyon-kataszter rendszer,
  6. önkormányzati adó rendszer,
  7. ipar- és kereskedelmi rendszer,
  8. hagyatéki leltár rendszer.

Az Önkormányzati ASP rendszerhez történő csatlakozási formák közül Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az interfészes csatlakozást kívánja megvalósítani, vagyis a saját informatikai rendszerének megtartása mellett olyan fejlesztéseket hajt végre, melyek alapján az adatok számítógépes, automatizált adatátadás útján, egy szabványosított csatolófelületen (ún. interfészen) kerülnek átadásra az önkormányzati adattárház számára. Az interfész kiépítéséhez szükséges fejlesztést saját forrásból finanszírozza.

A projekt megvalósításának tervezett befejezése 2019.06.30.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 8.985.232 Ft
Támogatási intenzitás 70%