Városháza
Önkormányzat

Közvilágítás energiatakarékos megvalósítása Miskolcon

Közvilágítás energiatakarékos megvalósítása Miskolcon

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Közvilágítás energiatakarékos megvalósítása Miskolcon” című, KEOP-5.5.0/K/14-2014-0028 azonosító számú projekt kertében tovább korszerűsíti a közvilágítást Miskolcon.

Miskolc több pontján is megújul a közvilágítás. A fejlesztés érinti a főközlekedési utakat és a parkokat is. A 451 millió forintos beruházás teljes összegét pályázatból finanszírozza a város. Az idén megvalósuló európai uniós projektből mintegy 160 helyszínen szerelnek fel korszerű LED-es lámpatesteket Miskolcon. A tervek szerint ez érinti a 3-as és a 26-os főközlekedési út belterületén, az önkormányzat kezelésében lévő járda- és útvilágító lámpákat (873 darab). Az úgynevezett parkvilágítók közül 1510 darabot cserélnek , ami nem csak a parkokban, sétányok mellett elhelyezett lámpákat jelenti, hanem a társasházi övezetek utcai világítása is korszerűsödik. Lecserélik például az ún. „kalapos” lámpákat is, amelynek köszönhetően a forgalmasabb útszakaszok is jobb megvilágítást kapnak.

Az új LED-es lámpák üzembe helyezésével minőségi javulás várható majd Miskolc számos területén, ami közlekedés- és közbiztonsági szempontból is jelentős. A korszerűsítéssel csökkenti a város a közvilágításra fordított energia-felhasználását is, évente mintegy 1.000.000 kWh-val, amely mintegy 5600 háztartás éves áramfelhasználása.

A beruházás 100%-os támogatási intenzitású, összköltsége 451 358 000 Ft. A korszerűsítés a Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok finanszírozásával valósul meg.

Mérföldkövek

Támogatási szerződés aláírása 2015.02.19.
A megvalósítás kezdési dátuma 2015.01.01.
A megvalósítás tervezett befejezési dátuma 2015.10.15.

 

Záró sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény