Városháza
Önkormányzat

Miskolc Önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai felújítása

Európai Uniós támogatás

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc Önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai felújítása” című, KEOP-5.5.0/A/12-2013-0101 azonosító számú projektjében nyolc önkormányzati tulajdonban lévő épületet korszerűsít.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013. január hónapjában sikeresen pályázott a „Miskolc Önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai felújítása” című projektre.

A program részeként megvalósul nyolc önkormányzati tulajdonban lévő épület energetikai felújítása. Az energetikai korszerűsítés keretében megtörténik az utólagos homlokzati hőszigetelés 10 cm vastag EPS hőszigetelő lappal, és vékonyvakolat zárással, a korszerűtlen nyílászárók új, műanyag homlokzati nyílászárókra cserélése, valamint a belső szekunder fűtési rendszer (radiátorok, csövek, szelepek) cseréje.

A projekt kivitelezési munkálatai 2014. július 14-én kezdődtek a Katowice úti Sport Óvoda és a Szilágyi Dezső Általános Iskola épületeinek felújításával. Katowice úti Sport Óvoda épületének felújítása a lapostető utólagos hő és vízszigetelésével kiegészülve valósul meg. A további épületek Batsányi János Óvoda, Avastető Óvoda, József úti Óvoda, Középszer Tagóvoda, Selyemréti Tagóvoda, valamint egy Polgármesteri Hivatali épület kivitelezési munkálatainak megkezdésére július végén, augusztus elején került sor.

A fejlesztés célja olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek megfelelő épületek létrehozása, melyek biztosítják a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket és lehetővé teszik a lakosság számára a minőségi szolgáltatásnyújtást.

A projekt 85 %-os támogatással, a KEOP-5.5.0/A program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás összköltsége 443.806.938 Ft, melyből az Európai Unió és a Magyar Állam által megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 377.235.897 Ft.