Városháza
Önkormányzat

A Felső-majláthi végállomás fejlesztése a Bagolyvár rehabilitációjával

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) támogatásával a „Miskolc, Felső-majláthi végállomás emelt szolgáltatást nyújtó megállóhellyé történő fejlesztése a Bagolyvár elnevezésű építmény rehabilitációjával” című, KÖZOP-5.5.0-09-11-2015-0007 azonosító számú projektjével újjáépíti a végállomás épületét.

A fejlesztés célja, hogy Felső-majláthon a Bagolyvár újjáépítésével többfunkciós, emelt szintű közlekedési csomópont létesüljön, amely lehetővé teszi a villamos és a buszközlekedés közvetlen kapcsolódását.

A „Zöld Nyíl” projekt keretében meghosszabbított villamospálya Felső-majláthi végállomásán idén szeptemberben elkezdődtek a Bagolyvár épületének felújítási munkálatai. A város az ott lakók kérésének megfelelően az épületet eredeti formájában állítja helyre. A cél az, hogy egy, a mai kor követelményeinek megfelelő irodaház létesüljön, a fűtést megújuló energia biztosítja majd.

A Bagolyvár – eredetileg erdészeti irodaház – belső átalakítással többfunkciós épületként újul meg: itt kap helyet a helyi közlekedési vállalat jegy- és bérletpénztára, a városi kerületi rendészet. Az utasok számára várótermet alakítanak ki, de lesz benne turisztikai információs pont és kerékpárkölcsönző is. A lakossági szolgáltatások bővítésére is lehetőség nyílik az új irodahelyiségek kialakításával. Az épület melletti területen a meglévő P+R parkoló mellé B+R parkolót is építenek. Ez utóbbi azért is fontos, mert Miskolc új villamosain kerékpárszállításra is lehetőség van.

A peronokon és a váróteremben az utasokat LED-es kijelzők segítségével tájékoztatják majd.

Projekt adatok Pályázati konstrukció KÖZOP-5.5.0-09-11-2015-0007
Projektgazda Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
Elszámolható költség 509.686.889.- Ft, a támogatási intenzitás: 100 %
Kivitelező Gerixon Kft., Titán Service Kft., T-Systems Magyarország Kft.