Városháza
Önkormányzat

Pfliegler Péter

alpolgármester
Választás

2010. október 3.

Iskolai végzettségek
  • külkereskedelmi főiskola
Önéletrajz

Születési idő, hely: 1958.11.26, Miskolc
Családi állapot: nős
Szakmai pályafutás:

Az Önkormányzatnál eltöltött években (1996-tól 2002-ig) kezdtem foglalkozni az önkormányzatiság eszméjével, az önkormányzati struktúrával és vállaltam feladatot akkori munkám (nemzetközi kapcsolatok referense) mellett a Megyei Jogú Városok Szövetsége nemzetközi együttműködése területén is. Ekkor ismerkedtem meg  hazai és nemzetközi pályázatokkal, projektmenedzseléssel, első sorban a településfejlesztés, a nemzetközi kapcsolatok területén. 1997-ben tettem le az Önkormányzati Alapvizsgát.

A NORDA-nál, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökségnél 2004-2006 között, az NFT I-ben projektmenedzserként tevékenykedtem, a Regionális Fejlesztés Operatív Programban (ROP) a 2.2.Városi területek rehabilitációja intézkedésfelelőse és a ROP kommunikációért felelős menedzsere voltam. A Városi területek rehabilitációja c. pályázati kiírás keretében megyei jogú városok és regionális, illetve kistérségi jelentőségű nagyvárosok városi területeinek megújítását, településrehabilitációs fejlesztéseket célzó pályázatainak véleményezését, formai, jogosultsági és szakmai, valamint megvalósíthatósági értékelését végeztem el felelős projektmenedzserként. 2009. december végéig régiónkban a 3. prioritás, a Településfejlesztés (a Szociális városrehabilitáció, a Funkcióbővítő településrehabilitáció és a Megyei jogú városok kiemelt projektjavaslatai komponensek) projektmenedzsere voltam.

A pályázatok formai és szakmai ellenőrzését, értékelését, Bíráló Bizottsági előterjesztését, ennek titkári feladatait végeztem. 2010 elejétől a NORDA nemzetközi projektmenedzsere, augusztusától pedig senior nemzetközi projektmenedzsere voltam, amely feladat mellett hozzám tartozott a városfejlesztés típusú kiemelt, megyei jogú városi projektek feladatköre is.

2010-ben, majd 2014-ben is, Dr. Kriza Ákos úr, Miskolc megválasztott polgármestere felkérésére vállaltam el az alpolgármesteri tisztséget. A hozzám tartozó területek: nemzetközi kapcsolatok, városüzemeltetés és Polgármester úrral együttműködve a gazdaságfejlesztés.

Közéleti pályafutás: Publikálás a Ma és Holnap Területfejlesztési Szaklapban; publikálás (rovatfelelősként is) az Észak-Magyarországi Stratégiai Füzetekben
Társadalmi funkciók: Szent Anna Egyházkerületi képviselő, Miskolci Magyar-Német Baráti Kör tiszteletbeli alelnök
Kedvtelés: olvasás, zene, utazás.

Elérhetősége: alpolgarmester2@miskolc.hu