Élet a városban
Turizmus

#téliélményekhez - Lillafüred

Miért Miskolc?

  • Mert Miskolc számos természeti kincset rejt magában, melyeket évszaktól függetlenül is érdemes megtekinteni. Miskolc pont jó úti cél, ha kirándulni, feltöltődni, felfrissülni vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó arra, hogy változatos látnivalókkal és programokkal a gyermeked figyelmét is lekösd, így az együtt töltött idő minden pillanata emlékezetes élményeket nyújthat családod számára!
  • Mert Miskolc pont jó, ha kulturális feltöltődésre vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó választás, ha télen is vizes élményekre vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó, hiszen rendkívül gazdag egyházi értékekben!
  • Mert Miskolc pont jó választás, ha szeretnél sétálni egy nagyot úgy, hogy közben megszámlálhatatlan értékes információt hallgatsz és megannyi csodás helyszínen jársz!

MENJÜNK „LILLÁRA”

Kirándulnál egy nagyot?

A miskolciak és a városunkba látogató vendégek egyik kedvelt úti célja Lillafüred. Nem hiába, hiszen számos látnivalót csodálhatunk meg Miskolc legmagasabban fekvő részén. A Bükk-vidéken található Magyarország legnagyobb, szinte páratlan természeti értékekkel rendelkező erdőterülete.

Lillafüred megközelíthető tömegközlekedéssel, két kerékkel és kisvasúttal is, hiszen a Lillafüredi Állami Erdei Vasút útja Miskolcról, az erdőn keresztül, sziklaszorosokon át egészen Lillafüredig vezet. A Palotaszálló alatt húzódó függőkert hazánk legmagasabb vízesésével és az országosan egyedülálló Anna-mésztufa barlanggal csábítja a Miskolcra látogató vendégeket évről-évre.

Tipp: Lillafüreden nagy gondossággal összeállított minőségi fogásokat kóstolhatsz meg, ahol a fő alapanyag természetesen a helyben tenyésztett pisztráng. Mindig friss, mindig ízletes.

Lillafüredtől 19 km-re található Bánkút, amely a síelni vágyók és ropogó hó szerelmeseinek központja. A pezsgő téli sportélet szereplőit sípályák, melegedőház, szálláshely, illetve étterem várja.

Kisgyermekkel utazol?

A Palotaszálló alatt húzódó függőkert Ifjúság terasza a játszótérrel, a barátságos állatos szobrokkal mind-mind arra szolgálnak, hogy a megpihenő és panorámában gyönyörködő szülők a gyermekeket tiszta levegőn, szép környezetben, felhőtlen kacagások közepette, biztonságban tudják.

Lillafüredtől nem messze, Diósgyőr felé haladva, közvetlenül a Bükki Nemzeti Park szomszédságában találod a Miskolci Állatkertet, Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állattartó helyét. Ne hagyjátok ki!

Egyházi emlékeket keresel?

A Bükk egyik legismertebb kegyhelyét, a Limpiászi kereszt elnevezésű tábori oltárt szintén Lillafüreden találod, sétálj egyet a Mária sétányon.

 

Szállástippekért kattints ide!