Élet a városban
Turizmus

#téliélményekhez - Diósgyőr

Miért Miskolc?

  • Mert Miskolc számos természeti kincset rejt magában, melyeket évszaktól függetlenül is érdemes megtekinteni. Miskolc pont jó úti cél, ha kirándulni, feltöltődni, felfrissülni vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó arra, hogy változatos látnivalókkal és programokkal a gyermeked figyelmét is lekösd, így az együtt töltött idő minden pillanata emlékezetes élményeket nyújthat családod számára!
  • Mert Miskolc pont jó, ha kulturális feltöltődésre vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó választás, ha télen is vizes élményekre vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó, hiszen rendkívül gazdag egyházi értékekben!
  • Mert Miskolc pont jó választás, ha szeretnél sétálni egy nagyot úgy, hogy közben megszámlálhatatlan értékes információt hallgatsz és megannyi csodás helyszínen jársz!

„AHOL TÜNDÉREK SZALADGÁLNAK”

Sétálnál egy nagyot?

Diósgyőr városrészben érdemes az autót leparkolni a Lovagi tornák tere mögött található ingyenes parkolóban. Az éppen felújítás alatt álló Diósgyőri várat körbesétálva, Miskolc egyik közkedvelt parkjába a Tündérkertbe értek, ahol egy nagyobb kört tehettek. A Diósgyőri várat körülvevő kis utcácskák édesség és kávé kínálata ücsörgésre csábítja a megpihenni vágyó kirándulókat. Tölts el egy kellemes órát választott süteményed társaságában, és tervezd meg itt a következő miskolci célállomásodat. 

Tipp: Kóstold meg a Kisvasút végállomásánál a Bistorant borkínálatának különlegességeit! Időnként asztalfoglalás is szükséges, így érdemes a kontaktjukat telefonba menteni.

Sportkedvelő vagy?

A DVTK Aréna a klub multifunkciós sportcsarnoka a téli szezonban is várja a kosárlabda iránt érdeklődőket izgalmas mérkőzéseivel. A DVTK Stadionban pedig lehetőséged van stadiontúrára jelentkezni, ahol a nézők elől elzárt területeket is megtekintheted.  

Tipp: Készülj fel a mérkőzések időpontjaiból a sportklub honlapjáról és szurkolj nálunk!

Kisgyermekkel utazol?

Bükk felé haladva ejtsétek útba a Miskolci Állatkertet, Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állattartó helyét. Miskolci Állatkertben - korábbi nevén Vadasparkban - öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatják be látogatóinknak, különleges erdei környezetben Több mint 120 állatfaj között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet, legérdekesebbet. Nem érdemes kihagyni. 

Bükki kirándulást is terveztek? A Kisvonat ünnepnapokon és hétvégente egészen Lillafüredig biztosítja számotokra az élményekben gazdag,  lélegzetelállító utazást. Az erdőn keresztül, sziklaszorosok mentén haladva ez az utazás az egyik kedvenc emléketek lesz Miskolcról. 

Érdeklődsz az egyházi értékek iránt?

A diósgyőri városrészben Miskolc egyik legújabb pihenőparkját a Szent II. János Pál pápa teret csodálhatod meg. A tér másik oldalát határoló Szinva-patak partján a szentté avatott lengyel pápa szobra áll. A teret érdemes este is megtekinteni.

 

Szállástippekért kattints ide!