Élet a városban
Turizmus

#téliélményekhez - Belváros

Miért Miskolc?

  • Mert Miskolc számos természeti kincset rejt magában, melyeket évszaktól függetlenül is érdemes megtekinteni. Miskolc pont jó úti cél, ha kirándulni, feltöltődni, felfrissülni vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó arra, hogy változatos látnivalókkal és programokkal a gyermeked figyelmét is lekösd, így az együtt töltött idő minden pillanata emlékezetes élményeket nyújthat családod számára!
  • Mert Miskolc pont jó, ha kulturális feltöltődésre vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó választás, ha télen is vizes élményekre vágysz!
  • Mert Miskolc pont jó, hiszen rendkívül gazdag egyházi értékekben!
  • Mert Miskolc pont jó választás, ha szeretnél sétálni egy nagyot úgy, hogy közben megszámlálhatatlan értékes információt hallgatsz és megannyi csodás helyszínen jársz!

FEL A FEJJEL

A Miskolctapolcára, Diósgyőrbe, Lillafüredre látogatók sokszor nem is tudják, hogy Miskolc belvárosa is számos kincset rejt magában. Érdemes hát jó szorosra kötni a cipőfűzőt, és egy jó nagy sétát tenni Miskolc megannyi értéket rejtő sétálóutcáján.

A Szent István térről indulva megcsodálhatod a város közepén magasodó Avas-hegyet, rajta Miskolc egyik jelképét, az Avasi kilátót, a belváros legrégebbi épületét, az Avasi gótikus református templomot, az Avas legrégebbi, több mint 800 pincét számláló pincesorát.

A Szinva patak folyását követve, lefelé sétálva tornyosul eléd az ország első kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház és a szomszédságában található Színészmúzeum, mely méltó emléket állít a miskolci színjátszás történetének.  

A Színház mellett elhaladva, a Déryné utcán keresztül a Deák téren található Szentháromság ortodox templomhoz juthatsz, ahol érdemes megnézned Közép-Európa legnagyobb és legszebb ikonosztázát.

Miskolc kulturális értékeinek felfedezése önmagában több napos kirándulás, de egy-egy múzeum meglátogatása tökéletesen illeszkedhet a családi programodba. A Színészmúzeumban eltöltött idő a színházi miliőt kedvelőknek nyújthat élményekben gazdag perceket. A Szentháromság ortodox templomban található ikonosztáz monumentalitása és aprólékos kidolgozottsága pedig örök élményt hagy a látogatókban. Felkeltettük érdeklődésedet?

Tipp: Itt böngészhetsz Miskolc múzeumai és galériái között, katt ide.

Kisgyermekkel utazol?

A Herman Ottó Múzeum Dinók földjén című állandó kiállítása telitalálat lehet a kisgyermekkel érkezőknek.

Kulturális feltöltődésre vágysz?

A belváros bővelkedik a gasztronómiai, borgasztronómiai kínálatban, így ha Miskolcon jársz és egy könnyed esti kikapcsolódást keresel, érdemes figyelni és felkeresni a vendéglátóhelyek kulináris ajánlatait.

Rajongsz a régiségekért? Minden hónap első vasárnapján Miskolc főutcáján, a Régiségvásáron kincsekre vadászhatsz. Szereted a színházi előadásokat? Szívesen megnéznéd a miskolci társulat egy-egy színre vitt előadását? A Miskolci Nemzeti Színház nyitva áll előtted.

Tipp: A Miskolci Nemzeti Színház előadásairól itt tájékozódhatsz.

Érdeklődsz az egyházi értékek iránt?

Miskolc belvárosban sétálva számos templom csodájára járhatunk. És ha minden templom a városban egy-egy kuriózumot rejt, rendkívül büszkék lehetünk. És mi azok is vagyunk.

Az Avason álló református műemléktemplom a város egyik legrégebbi épülete, melynek sajátossága, hogy szögek nélkül készült fa tetőszerkezete, középkori temetője és reneszánsz harangtornya - amely negyedóránként harangjátékkal jelzi az idő múlását – együttesen nyújt csodás kilátást az Erzsébet tér padjain üldögélők számára.

Az Avasi kilátó teraszáról lehet legjobban megfigyelni, hogy mennyi templomtorony meredezik az ég felé. A református Kakas-templom 68 méteres tornya a legmagasabb az egyházkerületben. A Szentháromság Ortodox templomban található Közép-Európa legnagyobb ikonosztáza. A Hősök terét uraló római katolikus Minorita templom kettős tornyától nem messze a zsinagóga háromhajós, de kívülről bazilikás megjelenésű tömbje tűnik fel. Különleges élmény a fafaragásokkal díszített református Deszkatemplom is, ami erdélyi építészeti jegyeket őriz.

Szeretnél sétálni egy nagyot? Szeretnél sétálni egy nagyot úgy, hogy közben megszámlálhatatlan értékes információt hallgatsz és megannyi csodás helyszínen jársz?

A Miskolctapolcára, Diósgyőrbe, Lillafüredre látogatók sokszor nem is tudják, hogy Miskolc belvárosa is számos kincset rejt magában. A város kiemelt turisztikai részei mellett tapasztald meg a belváros hangulatát, és fedezz fel számos érdekességet a város múltjából egy kellemes séta közben. A tematikus városnézéseken idegenvezető segítségével ismerkedhetsz meg a város történetével úgy, hogy egyik ámulatból a másikra eshetsz. Észre sem veszed, és 1,5-2 óra alatt Miskolc teljesen magával ragadott! Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, toborozz magad mellé érdeklődő társaságot, és ajánlatunkért keress minket a Tourinform Irodában.

 

Szállástippekért kattints ide!