Élet a városban
Turizmus

#nyáron

Mitől jó egy nyaralás? Legfőképp attól, hogy sokszínű! Miskolcon olyan változatosan töltheted az időt, mint ha 4 különböző városban nyaralnál egyszerre. Hogy milyen nyári élményeket szerezhetsz nálunk?

Aktív időtöltés a Bükkben

Miskolc-Lillafüred egyszerre a bájos, neoreneszánsz hangulat, az erdei séták, az outdoor sportok, a kultúra és a csendes elvonulás helyszíne. Túrázz gyalog, segway-jel, rollerrel vagy biciklivel, keresd meg a forrásokat, csónakázz a Hámori-tavon, sétálj a függőkertben, nézd meg az ország lemagasabb vízesését vagy éppen a kulturális emlékeket – Lillafüred pont jó minderre.

Aktív időtöltés a Bükkben

Fürdés az igényeid szerint

Az Európában is egyedülálló Barlangfürdő mellett két nyitott strand is vár – Miskolctapolcán és a belvároshoz közeli Selyemréten. Élménymedencék, szaunák és a Barlangfürdőben aquaterápiás kezelések is gondoskodnak arról, hogy a nyaralás minden korosztálynak élmény legyen. Ha nem tudod elképzelni a nyarat víz nélkül – Miskolctapolca pont jó neked!

Fürdés az igényeid szerint

Kultúra a Belvárosban

Miskolc belvárosa és a szorosan hozzá kapcsolódó történelmi Avas gazdag történelmi, kulturális és szakrális emlékekben. A látnivalókon túl a város neves rendezvényei is itt kapnak helyet, a történelmi Avas több mint 800 pincét számláló pincesorán a nyáron is zajlik az Avasi Kvaterka és augusztus végén a neves Avasi Borangoláson is részt vehetnek az ide látogatók. A rendezvények miatt érdemes rápillantanod az eseménynaptárra utazás előtt. Miskolc belvárosa pont jó, ha a kultúra szerves része a nyaralásaidnak.

Kultúra a Belvárosban

Középkori hangulat Diósgyőrben

Miskolc középkori hangulatot idéző városrésze a Nagy Lajos király uralkodása alatt fénykorát élő Diósgyőri vár és a Lovagi tornák terének helyszíne. Nyáron a Vár utca gesztenyefái alatt sétálni szinte kötelező. Ha visszautaznál az időben, és szeretnéd magad igazi királylánynak vagy lovagnak érezni, Miskolc-Diósgyőr pont jó választás!

Középkori hangulat Diósgyőrben

Plusz tippek

  • Minden városrésznek vannak kiemelkedő vendéglátóhelyei, ahová megéri betérni a kirándulások során.
  • Ha mind a 4 hangulatot szeretnéd megismerni, érdemes legalább 3 napra érkezni a városba.

Szállástippek: https://szallas.hu/miskolc

Kirándulnál is egyet? Megnéznéd a várat? Kíváncsi vagy, mit tartogat még Miskolc? Katt ide, hiszen Miskolc nyáron pont jó!