Élet a városban
Turizmus

#legyélteakirály

Képzeld el, hogy az idei nyaraláson nálad van a tudás és az útvonal Miskolc felfedezéséhez, és Te vezeted a barátaidat végig a városon. Elég király, ugye? Most adunk hozzá egy kis segítségét, mert Miskolc történelmében elmélyedni pont jó. 

Utazás a középkorba

Jöhet egy időutazáshoz a középkorba? Fedezd fel a Diósgyőri várat a vár egykori népének segítségével! A királynék várában a korabeli eszközöket kipróbálva élheted át a középkori uralkodói lakhely hangulatát. A vár melletti Lovagi tornák tere és Vásártér Miskolc jobbnál jobb rendezvényeinek ad helyet – érdemes megnézni a programokat az utazás tervezésénél. A vár szomszédságában lévő Tündérkert is kihagyhatatlan élmény – az utazás ez esetben nem az időben vissza, hanem egy mesés világba történik.

Utazás a középkorba

Séta a Belvárosban

Páratlan történelmi és kulturális látnivalókkal találkozhatsz Miskolc sétálóutcáján. Az ország első magyar nyelvű kőszínháza, a Miskolci Galéria, a Szinva terasz a Miskolci lányok szoborcsoportja is felfedezhető egy kellemes séta során. A város felett magaslik az Avas-hegyen a város emblematikus kilátója, alatta a történelmi Avas több mint 800 pincét számláló pincesorával. A Herman Ottó Múzeum nem mindennapi kiállításait is érdemes útba ejteni egy kiadós városi sétán!

Séta a Belvárosban

Kultúra a zöldben

Hogy fér össze a természet és a kultúra? Miskolcon tökéletesen! Lillafüreden számos kulturális és történelmi érték sorakozik, mint például az első Magyar Nemzeti Filmhétnek helyt adó Palotaszálló, Herman Ottó Pele-lakként emlegetett egykori nyaralója vagy éppen ipari örökségünk, a Fazola-kohó.

Kultúra a zöldben

Plusz tippek

  • Miskolc gasztrokultúrája igen sokszínű. Sorra nyertek díjakat az elmúlt években a vendéglátóhelyeink, amiket érdemes kipróbálni.
  • Nemcsak az Avason, hanem a város több pontján, például Görömbölyön is látványos pincesor épült, ami szintén megér egy sétát és kóstolást.
  • A város Tourinform irodája rendszeresen szervez városnéző sétákat, sőt egyedi idegenvezetések is kérhetők!

Szállástippek: https://szallas.hu/miskolc

Kirándulnál is egyet? Csobbannál? Kíváncsi vagy, mit tartogat még Miskolc? Katt ide, hiszen Miskolc nyáron pont jó!