Élet a városban
Turizmus

#hanemláttálmégilyenzöldet

Lillafüred maga a tömény romantika és az aktív kikapcsolódás széles tárháza. Miskolc festői szépségű, hegyvidéki üdülőterülete a Garadna és a Szinva patakok találkozásánál fekszik, a Bükki Nemzeti Park területén. Talán meglepő, de nem Lillafüred az egyetlen zöld helyszíne a városnak. Érdekel mit találhatsz még? Mutatjuk a többit is!

Miskolc-Lillafüred

A Hámori-tó partján álló Palotaszálló az alatta húzódó függőkerttel és a vízeséssel biztosan ismerős látvány. Lillafüred látogatható barlangjai, a világszinten is egyedülálló Anna-mésztufabarlang és a Szent István-cseppkőbarlang nagyszerű választás, ha a hőség elől menekülnél. A túrák során vannak pontok, amiket nem érdemes kihagyni. Ilyen például a szentléleki pálos kolostorrom,  a közeli Látó-kövek, ahol a Lázbérci víztározóra nyíló pompás panoráma fog eléd tárulni. A bátrabbak sziklát is mászhatnak a felső-hámori sziklafalakon vagy felkereshetik az ősembernek is menedékül szolgáló barlangok egyikét. A legszebb kilátás a Szeleta-barlang előtti tetőről nyílik a festői Palotaszállóra, itt végleg megérthetjük miért is az ország egyik legszebb helye Lillafüred.

Miskolc-Lillafüred

 

Avas-hegy

A Miskolc belvárosa felett magasló Avas-hegy is a város zöld pontjainak egyike. Nem is akármennyire! Az Avas délkeleti lejtőjén található például az Avasi Arborétum. A 6 hektáros területen rendkívül gazdag fajokban, megtalálható itt óriás jegenyefenyő, Jeffrey fenyő, himalájai selyemfenyő, de a hegyi és kínai mamutfenyő is. A kertben egy hangarózsa liget is helyet kap.

Avas-hegy

Miskolctapolca

Miskolctapolcán egy arborétum jellegű, őshonos fajokban gazdag parrendszerrel találkozhatunk a Barlangfürdő szomszédságában. Központi eleme a csónakázótó, amelyből több sziget is kiemelkedik. Az Árpád-kori apátság erdejéből kialakított miskolctapolcai parkban egzotikus fák és bokrok között sétálhattok.

Miskolctapolca

Szállástippek: https://szallas.hu/miskolc

Csobbannál is egyet? Megnéznéd a várat? Kíváncsi vagy, mit tartogat még Miskolc? Katt ide, hiszen Miskolc nyáron pont jó!