Élet a városban
Turizmus

#hanemakarszaföldönjárni

Ha kiszakadnál a hétköznapokból és felejthetetlen élményekre vágysz. Ha a napi dolgaid egy időre hátra hagynád, és egy más világba csöppennél. Ha nem akarsz a földön járni gondolatban vagy ténylegesen – Miskolc pont jó!

Utazz a fák felett!

A Lillafüredi Libegő kötélpályás felvonóján egy kilométer utazhattok a Jávorhegyre, 606 méter magasra. Főleg lefelé vezető úton tárul páratlan panoráma a libegőn utazók szeme elé. A libegő felső állomásáról indul az Oxigén-sétaút, mely Lillafüred klimatikus gyógyhely szerepéről kapta a nevét. A libegőn nemcsak felfelé, hanem lefelé is érdemes utazni, hiszen ekkor érvényesül csak igazán a táj páratlan panorámája.

Utazz a fák felett

Mesebeli helyszínek

Akár kisvonattal, akár bicajjal érkezel Lillafüredre, a látvány biztosan elvarázsol. A Palotaszálló az alatta húzódó függőkerttel a vízeséssel mesébe illő. Nem ez az egyetlen nem mindennapi pontja Miskolcnak, a Diósgyőrben található Tündérkert velencei körhintájával, gyönyörű parkjával, kacsákkal, nyuszikkal és bájos hangulatával biztosan feledteti veled a hétköznapi gondolataid. És ha már Diósgyőr, akkor a királynék vára kihagyhatatlan látnivaló.

Mesebeli helyszínek

Gasztronómiai élmények

Miskolc gasztronómiája is lehetőséged ad az önfeledt családi vagy baráti beszélgetésekre. A street foodtól a fine dining-ig, a szabadtéri pisztrángozástól a középkori lakomáig nagyon sokszínű a város éttermeinek kínálata. A borok kedvelő számára is jó hírünk van: a történelmi Avas pincesora nemcsak finom borokat rejt, hanem látványnak sem utolsó. Az Avas mellett pedig Görömböly városrészen is bájos pincesort találhattok. Érdekelnek az ajánlataink? Itt megtaláljátok!

Gasztronómiai élmények

Szállástippek: https://szallas.hu/miskolc

Csobbannál is egyet? Kíváncsi vagy, mit tartogat még Miskolc? Katt ide, hiszen Miskolc nyáron pont jó!