Élet a városban
Turizmus

#haéhezelakultúrára

Strandolni nagyszerű, de a nap másik felében megnéznétek egy kiállítást? A természet gyönyörű, de jó lenne közben megismerni a hely történetét is? A kultúra Miskolc minden pontjának szerves része, lépten-nyomon felbukkan egy nevezetes épület, egy sokatmondó szobor, egy fantasztikus kiállítás, de könnyedén egy felejthetetlen előadáson vagy rendezvényen is találhatod magad.

Kiállítások klasszikusan és másként

Kelet-Európa legnagyobb ikonosztáza, 185 millió évnyi időutazás a dinók világába, a királynék vára, az egyetlen fennmaradt nagyolvasztó, a Fazola-kohó, Herman Ottó egykori nyaralója csak töredéke Miskolc kiállításainak. Miskolc kulturális értékeinek felfedezése önmagában több napos kirándulás, de egy-egy múzeum meglátogatása tökéletes kiegészítője lehet egy kerékpáros túrának vagy strandolós napnak is. Ha szeretnél böngészni Miskolc múzeumai és galériái között, katt ide.

Kiállítások klasszikusan és másként

Fel a fejjel!

Miskolcon nem ér lehajtott fejjel bóklászni, emelt fővel annál inkább, hogy meglásd azokat a szépségeket, amelyek körülvesznek a városban. A mai Magyarország első kőszínházának, a Weidlich-palotának vagy az Avasi-kilátónak a látványát ne hagyd ki, de ha valóban igazi turistaként nézelődsz a városban, jeles épületek sorával találkozhatsz. Az avasi pincesor több mint 800 pincéje között igazi kincseket találhatsz, József Attila lillafüredi szobra mellett pedig az ország legmagasabb vízesésében is gyönyörködhetsz. Kíváncsi vagy milyen épített örökségekkel találkozhatsz még a városban? Kattints!

Fel a fejjel

Éld át a kultúrát a rendezvényeinken!

Fokozatosan térnek vissza a városba a rendezvények, Miskolc terei, utcái megtelnek élettel. Az utazás tervezésekor érdemes ránézned a miskolci rendezvényekre, hiszen van, amit nem érdemes kihagyni! A GasztroPLACC Extra idén nyáron a Diósgyőri vár lábánál, a Lovagi tornák tere előtt található Vásártéren várja az ízek rajongóit. Minden hónap második szombatján a Tourinform irodából induló garantált városnézéseken ismerheted meg a város nevezetességeit és történeteit. A borok rajongóinak ajánljuk augusztusban az Avasi Borangolás borgasztronómiai fesztivált. Minden hónap első vasárnapján pedig Miskolc főutcáján a régiségvásáron vadászhatsz kincsekre. A Miskolci Nemzeti Színház előadásairól a www.mnsz.hu oldalon kaphatsz aktuális információkat.

Éld át a kultúrát a rendezvényeinken

Szállástippek: https://szallas.hu/miskolc

Kirándulnál is egyet? Csobbannál? Kíváncsi vagy, mit tartogat még Miskolc? Katt ide, hiszen Miskolc nyáron pont jó!