Élet a városban
Turizmus

#családdal

Olyan nyaralást keresel, ahol a család minden tagja jól érzi magát? Ahol egyszerre kapjátok meg a természetet, a múzeumokat, a fürdőket, a várat, a nagyszerű programokat és még az éttermek is páratlanok? Jó hírünk van! Miskolc pont jó minderre. Miskolc a város, amelynek négy városrésze négy különböző hangulatot és számos élményt kínál az ide látogatóknak. Összegyűjtöttük a legjobb családi programokat a tökéletes nyaraláshoz.

Miskolctapolca

Miskolc fürdői minden generáció számára felejthetetlen élmény nyújtanak. A gyerek-és élménymedencék a kicsiket varázsolják el, míg az egyedülálló Barlangfürdő a felnőttek kedvenc helyszíne. Ha Miskolctapolcán jártok, ne felejtsétek el megetetni a kacsákat a csónakázótavon, amin akár vizibiciklivel is közlekedhettek. A kalandparkban különböző nehézségi szinteken mérhetik össze magukat a legbátrabbak, de a bobpálya is kihagyhatatlan élmény. Az Avalon Park a felnőtteket és a kicsit nagyobbakat elektromos gokart-pályával várja, a kicsik pedig a Maya Játszóparkban varázsolódhatnak el. A wellness szolgáltatás és a gasztronómia is igazán különleges a komplexumban.

Miskolctapolca

Miskolc-Belváros

Ha a gasztronómia a nyaralás kardinális kérdése, Miskolc belvárosa pont jó arra, hogy a család minden tagja megtalálja a kedvére valót. A belvárosban sétálva érdemes meglátogatni Mancs kutya szobrát, a Herman Ottó Múzeum pedig mindig bizonyítja, hogy van olyan kiállítás, ahol korhatár nélkül jó időzni. A belvárosból egy kis lépcsőzéssel hamar eljuthatunk az Avasi-kilátóhoz, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra.

Miskolc-Belváros

Miskolc-Diósgyőr

A Diósgyőri várban királylányként és hős vitézként érezhetitek magatokat. Megismerhetitek a középkori játéktárat, láthattok igazi páncélt, fegyvereket, a vár népe pedig visszakalauzol a múltba, a vár története mellett szórakoztató módon beszélnek itt zajlott szerelmekről, intrikákról, cselszövésekről, a középkori mindennapokról is. A vár mögötti Tündérkert nem csak a kicsiket varázsolja el: a szabadon látogatható park a totyogó vadkacsákkal, nyuszikkal, velencei körhintával és a fagylaltok végeláthatatlan választékával kiváló pihenő a vártúra után.

Miskolc-Diósgyőr

Miskolc-Lillafüred

Lillafüred a természet és az aktív kikapcsolódás helyszíne. A gyönyörű látványon túl számos programlehetőséget is biztosít. Nézzétek meg az ország legmagasabb vízesését, csónakázzatok a festői szépségű Hámori-tavon, látogassátok meg a barlangokat vagy túrázzatok a kijelölt útvonalakon. Ha a család egyik tagja se fél egy kis magasságtól, akkor a libegőzés is egy felejthetetlen közös program lehet. Lillafüreden is találunk vízi dodzsemmel és légvárral is rendelkező kalandparkot, és akár segway túrára is indulhatunk innen. Az állatkert meglátogatása és a kisvonatozás szinte kötelező.

Miskolc-Lillafüred

Szállástippek: https://szallas.hu/miskolc