Élet a városban
Turizmus

Herman Ottó Múzeum Papszer utcai kiállítási épülete

A Herman Ottó Múzeum Papszer utcai kiállító épülete jelenleg két nagyobb állandó kiállításnak: a Kárpát-medence honfoglalás kori temetkezési helyeiről szóló Elit alakulatnak és a 19. századi miskolci történelmet a vendégekhez közel hozó Szemere Bertalan pályaképét és pályatársait bemutató várostörténeti kiállításnak. Emellett jelentős időszaki tárlatoknak is helyszínt ad a város legelső múzeumi épülete.

Az Elit alakulat című állandó régészeti kiállításon a honfoglalás idejében talált fegyvereket, méltóságjelvényeket, ékszereket és ruhadíszeket lehet megtekinteni. A kiállításon kiderül, hogy hol volt ebben a történelmi időszakban a honfoglalók első fejedelmi központja. A leletek nagy része ezeregyszáz éves. A kiállítás 2015-ben az Év Kiállítása elismerő címet kapta.

A Szemere Bertalan pályaképe és pályatársai kiállítás Szemere Bertalan 200. születésének évfordulójára készült. A reformkor időszakát, képzőművészetét, irodalmát, öltözködését és várostörténeti érdekességeit mutatja be.

A Nemzeti Arcképcsarnokban csodás ember nagyságú festményekben gyönyörködhetünk. A portrékon szerepel Deák Ferenc, Teleki László, Jókai Mór. A tárlat népszerű festménye Erzsébet királynét ábrázolja.

Nyitvatartás

Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy a kiállítási épület 2019 áprilisától bizonytalan ideig nem látogatható! Köszönjük szíves megértésüket!

 

 

Képmelléklet