Élet a városban
Turizmus

WOW Park (Tündérkert)

A Diósgyőri Vár tövében, a Haller György utca szomszédságában egy páratlan szépségű szabadidőpark hívogatja a kirándulni vágyókat. A terület hivatalosan a Wow park nevet viseli, de a miskolciak előszeretettel becézik Tündérkertnek. A hasonlat korántsem alaptalan, hiszen üde pázsitja, ezernyi színben pompázó virágai és a rajta keresztül futó, hangulatos kis ösvény igazi mesevilággá varázsolja.

Pihenőpark

A Tündérkert kortól függetlenül garantálja a háborítatlan kikapcsolódást és feltöltődést a család minden tagjának. A magasra nyúló fák enyhet adnak a kánikulában, a virágszigetek pedig szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Romantikus hangulata miatt a park kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a látogatók hátrahagyják a városi nyüzsgést és átadják magukat a teljes nyugalomnak. Egy álmos nyári délutánon nincs is jobb, mint letelepedni egy pihenőpadra, és hallgatni a madarak dalversenyét.

A mesebeli hangulatot tovább fokozza a park területén kialakított sárga köves út, melyet Demeter József fából faragott szobrai szegélyeznek. A bájos alkotások az Óz, a csodák csodája karaktereit elevenítik meg: fellelhető Dorothy, a Madárijesztő, a Bádogember, az Oroszlán és Totó kutya alakja is.

Szórakozás

A kert legnagyobb attrakciója kétségkívül az autentikus velencei körhinta. A gyönyörűen megmunkált alkotás gyerekek ezreinek nyújt felejthetetlen szórakozást az év során, és igazi karneváli hangulatot teremt. A múltidéző kialakítás senkit ne tévesszen meg: a körhinta lovait a legmodernebb technikai eszközök üzemeltetik.

A Wow parkban egy kertmozi is működik, ahol kedvező időjárási viszonyok esetén, minden este ingyenes filmvetítéssel kedveskednek a látogatóknak. A műsorra kerülő filmek repertoárja igen széles skálán mozog, így mindenki talál majd az ízlésének megfelelő vetítéseket.

Étkezési lehetőségek

Az egész évben ingyenesen látogatható Tündérkert az éhes vendégekről sem feledkezett meg. A lombterasz mellett egy tetőtéri kávézó üzemel, nem sokkal messzebb pedig egy étterem és egy kézműves fagylaltozó kapott helyet. A fagyizó hétfőtől csütörtökig 14 és 20 óra, hétvégén pedig 10 és 20 óra között várja a látogatókat. A téli hónapok alatt isteni forrócsoki és forralt bor édesíti meg a kirándulást.

Megközelítés

A vár mögötti parkolóból könnyen megközelíthető, ráadásul a kerékpárral érkezőkre is gondoltak a park megálmodói, hiszen egy olyan hatalmas tárolót alakítottak ki, amiben akár egy bringás túracsoport is kényelmesen elfér.

 

Cím: 3534 Miskolc, Tokaji Ferenc utca 51.

 

Képmelléklet