Élet a városban
Turizmus

Bringázz Miskolc!

 

Programunk célja, hogy minél szélesebb körben tudatosítsuk és hangsúlyozzuk a biciklizés fontosságát a miskolciakban. A városunknak mindig is kiemelt fontosságú volt a sportélet fejlesztése és az arra való ösztönzés, nevelés. Ezért felhívásunkban arra szeretnénk buzdítani mindenkit, hogy tekerjen minél többet, hiszen megszámlálhatatlanul sok előnye van annak, ha autó helyett a biciklit választjuk!

Bringázz az egészségesebb életért!

A kerékpározás jótékony hatással van az egészségünkre, akár napi néhány km tekerés is a kiválóan hat a testre és a szervezetre. Zsírt égetünk vele, erősödik az izomzatunk és javul az állóképességünk. A szív és a tüdő jobb működésében is óriási szerepe van. Bizonyított tény, hogy csökkenti a szívinfarktus kialakulását is. Mindamellett gyógyír a lélekre és jelentősen csökkenti a napi életvitelünkkel járó stresszt.

Bringázz és óvd környezeted!

Rendkívül környezetbarát. A bringázás nem terheli a környezetet, a motorizált közlekedés arányának csökkenésével javulhat Földünk állapota, csökken a légszennyezés és a zajszennyezés. Mivel nem szennyezi a levegőt, így amellett, hogy sportolunk is, a tüdőnket sem károsítja.

Bringázz a jobb közlekedésért!

A kerékpár az egyik legsokoldalúbb közlekedési eszköz, a lehető lehatékonyabb jármű, mely számos előnyt rejt magában. Elsősorban gyors. A reggeli csúcsidőszakban, forgalomban hatékonyabb, mint az autó, 5 km távon belül szinte teljességgel verhetetlen. Egyszerűsíti az utazást, megkönnyíti a parkolást. A bringázással gyakorlatilag kiküszöbölhetjük a várakozással, a parkolókereséssel és a sorban/dugóban állással töltött időt. Mindemellett maga az eszköz is könnyen kezelhető, üzembiztos, egyszerűen szerelhető, javítható.

Bringázz az élményért!

A kerékpár a hétvégi kikapcsolódáshoz is nagyon jó társ lehet. Használhatja gyermek, felnőtt és nagyszülő egyaránt. A kalandosabb kedvű biciklisták pedig fantasztikus utakat, csodás tájakat fedezhetnek fel tekerve!

Bringázz és ösztönözz!

És ha mindez nem lenne elég, hogy azonnal biciklire pattanj, akkor vegyél részt a Bringázz Miskolc! programunkban és értékes nyereményekben részesülhetsz!

Tekerj és nyerj!

A június 15. és augusztus 31. között zajló Bringázz Miskolc! játékunk alatt egy teljes nyarad lesz arra, hogy biciklire pattanj és dokumentáld azt nekünk! 

A részvételért csupán az alábbiakat kell megtenned

2020. június 15. és augusztus 31. között készíts nekünk egy fotót arról, hogy mikor, merre és mennyit tekertél (a nyerési esélyt nem befolyásolja a megtett kilométerek száma), ezzel is ösztönözve másokat a rendszeres kerékpár használatra. Rengeteg jó alkalmazás közül válogathatsz manapság, amellyel dokumentálhatod az útvonalad időponttal és teljesítménnyel együtt megjelölve. Tökéletes, ha csak egy képernyőfotót készítesz az alkalmazásban rögzített útvonalról és azt küldöd be nekünk. A lényeg, hogy a játék időtartama alatt tekerj és ezt a dátumot a képernyőfotódon is megörökítsd. Miskolc egy nagyon klassz kerékpáros applikációja a Roll-Mi, mely amellett, hogy méri a megtett távolságot, sebességet, megmutatja nekünk a közben megtakarított CO2 mennyiséget is. A Roll-Mi Android és iOS rendszerű mobiltelefonokhoz egyaránt elérhető.

Egy másik képen pedig mutasd meg nekünk azt a csodás tájat, ahol a kampány ideje alatt a bringázás közben megpihentél vagy fotózd le a nyüzsgő belvárost, ahol eltekertél munkába menet. Készíts másokat is inspiráló képeket az idei nyári hangulatról és küldd meg nekünk azt is az aktivitásod mutató képpel együtt a marketing@miskolc.hu címre legkésőbb 2020. augusztus 31-ig a neved feltüntetésével. Olyan fotók készítését várjuk, melyek Miskolc és vonzáskörzetének káprázatos tájait (pl. Miskolctapolca, Lillafüred, Mályi stb.) vagy a város vidám nyári hangulatát örökíti meg.

 

A beérkező fotókat a Hello Miskolc facebook oldalára töltjük fel és az első 3 legtöbb lájkot kapó résztvevőt értékes jutalommal díjazzuk.

A 2. és 3. helyezettnek a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba szóló családi belépőket, valamint Miskolc logós tárgyainkból összeállított ajándékcsomagot biztosítunk.

A legtöbb szavazatot bezsebelő játékosunk pedig fődíjként az állatkerti családi belépőjegy mellett egy 20.000 Ft-os utalványt is megnyer az Excelsior Sportcentrum felajánlásával.  

A legtöbb lájkot kapó, Lillafüreden készült fotó pedig különdíjban részesül. Ha a szép fotód Lillafüreden készült, esélyed lehet plusz nyereményekre, egy 2 főre szóló Segway Lilla túrára a Lillafüredi Sport- és Kalandparkban valamint a Libegőn felhasználható kombinált egész napos biciklis jegyre, ahova magad mellé még egy plusz főt is vihetsz.

A játék során kizárólag olyan fényképfelvétel küldhető be, amelyen a játékoson kívül más személy felismerhetően nem látható.

 

Gyűjtsd be te a legtöbb lájkot és legyél a szerencsés nyertesek egyike!

A nyertesek listáját 2020. szeptember 7. hétfőn tesszük közzé a Hello Miskolc facebook oldalán.

A pontos játékszabályzatért kattints ide:  Bringázz Miskolc Játékszabályzat

 

 

Bringázz magadért és másokért!

Bringázz velünk Miskolcért!