Közérdekű 2022. június 09.
Népszámlálás 2022 - Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

Tisztelt Miskolci Lakosok! 

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.

A jelentkezési határidő: 2022. július 15.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 150-200 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie.

A terepen történő adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani október 17-november 20. között. 

A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

  • kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 350 Ft
  • egyéb szervezés - címenként 920 Ft
  • összeírás körébe tartozó címenként 380 Ft
  • összeírt személyenként 730 Ft
  • felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérem, hogy a www. miskolc.hu honlapon vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain (Városház tér 8., Petőfi u. 39.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldje meg a nepszamlalas@miskolc.hu címre, vagy postai úton a Miskolc MMJV Polgármesteri Hivatal 3525 Miskolc, Városház tér 8. címre, de beadhatja személyesen is az ügyfélszolgálati irodákban.

Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheti a nepszamlalas@miskolc.hu e-mail címen, vagy a 06 46 512-801 telefonszámon. A jelentkezők számára az adatvédelmi tájékoztató a honlapon ( https://www.miskolc.hu/nepszamlalas-2022 ) elérhető.

 

Dr. Ignácz Dávid
jegyző, népszámlálási felelős
         

Hivatkozások