Városinformáció 2020. augusztus 30.
Komposztkeret igénylés 2020

2020 szeptemberétől – az országos szabályozáshoz igazodva – Miskolcon is TILOS lesz a kerti hulladék, avar, növényzet elégetése. Ehelyett ezek felhasználásához, helyben hasznosításához nyújt segítséget a Miskolc MJV Önkormányzat szervezésében szeptemberben induló komposztálási program.

Minden miskolci kertes házban vagy társasházban élő család, valamint kert tulajdonos igényelhet komposztkeretet, amelyet az önkormányzat az igénylő használatába ad. A támogatás feltétele a szerződés aláírása, személyes átvétel és a komposztálással kapcsolatos tájékoztató meghallgatása. A komposztkeretek osztása a LIFE IP HungAIRy (LIFE17 IPE/HU00017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

Miskolci kertes ingatlanonként 1 darab ingyenes komposztálót kérhetnek magánszemélyek, közcélú intézmények és társasházak. Az igények kielégítése a jelentkezés sorrendjében történik és a rendelkezésre álló készlet erejéig tart.

Az igénylők a szerződés aláírásával vállalják, hogy:

  • jogkövető magatartást gyakorolva, nem égetik el kerti hulladékaikat,
  • részt vesznek egy 45 perces tájékoztatón, ahol a komposztálás jó gyakorlatához kapnak segítséget,
  • a tájékoztatót követően a komposztkeretet önerőből elszállítják,
  • 3 évig rendeltetésszerűen használják a tulajdonukba kerülő komposztálót,
  • biztosítják a rendeltetésszerű használat ellenőrzésének lehetőségét.

A honlapon található igénylőlapot – a szükséges adatokkal – kitöltve lehet jelentkezni a komposztkeretért. A hiánytalanul kitöltött dokumentumot vagy annak tartalmát a hungairy@miskolc.hu email címre szükséges elküldeni vagy a Városháza ügyfélszolgálatán (3525 Miskolc, Városház tér 8.) található gyűjtőládába bedobni ügyfélfogadási időben. Azon lakosoknak, akik 2020. július 1. után már elküldték jelentkezésüket, nem szükséges újra kitölteniük az adatlapot.

Akiknek idén nem jut komposztkeret ne csüggedjenek, mert tavasszal terveink szerint folytatódik a program.

Képmelléklet

Csatolmányok