Közérdekű 2022. augusztus 31.
Fertőző megbetegedés miatt más feladatellátási helyen kezdik meg a 2022/2023-as nevelési évet a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája gyermekei

A mai napon beigazolódott, hogy  "Hepatitis A" vírussal fertőződött a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda egyik dolgozója. A protokollnak megfelelően azokat a munkatársakat, akik fertőzött kollégájukkal a tünetek megjelenését megelőző napokban érintkeztek, szükséges beoltani. A kontakt személyek esetében megfigyelési kötelezettség áll fenn, amelynek időtartama 2022. szeptember 17. napjával zárul le, így az intézmény több dolgozója nem tudja megkezdeni a szeptember elsejével induló nevelési évet.

Miskolc MJV Önkormányzata – mint fenntartó - azonnal intézkedett, hogy a rendkívüli helyzetre megoldást találjanak. A MIÓVI vezetőségével egyeztetve az a döntés született, hogy a 107 gyermek, akik 2022. szeptember 1. napjára (csütörtök) igényelték az óvodai ellátást, a közeli MIÓVI József Úti Tagintézményében (3531 Miskolc, József u. 2.) kapnak helyet. A MIÓVI József Úti Tagóvodájában 4 csoportszobát szabadítanak fel számukra. A gyermekek szakszerű ellátását a MIÓVI rendszerén belül munkaerő-átcsoportosítással folyamatosan biztosítja a MIÓVI vezetősége. 

Miskolc MJV Önkormányzata szeretné megnyugtatni a szülőket, hogy a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodájába járó gyermekek nem érintkeztek a fertőzött dolgozóval, így esetükben a fertőzés veszélye nem áll fent. 

A fenntartó és a MIÓVI vezetősége legfontosabbnak a gyermekek egészségét és a dolgozók védelmét tartja, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő körülmények között, biztonságban kezdhessék a nevelési évet.

A MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda épületét – a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve – már teljeskörűen fertőtlenítették a higiéniás előírásoknak megfelelően.

Az ügyben érintett szülők a következő telefonszámon kérhetnek információt: 

Telefonon: Nagy Eleonóra MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája vezetője: +36-70/652-3186

E-mail: ovodabarsony@gmail.com

Fentiekre tekintettel kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a fent megjelölt elérhetőségeken a mai naptól tájékoztassák a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda dolgozóit arra vonatkozóan, hogy az óvodai ellátást gyermekük esetében igénybe kívánják-e venni. A folyamatos tájékoztatás a gyermekek étkezésének biztosítása szempontjából kiemelten fontos.