Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat hírei

Meghívó a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesületnek a II. világháború kitörésének, valamint a lengyel menekültek befogadásának 78. évfordulója emlékére rendezett találkozóra

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület meghívja Önt 2017.szeptember 1-én 11.00 órakor a budai Farkasréti temetőbe, ahol id. Antall József és Baló Zoltán ezredes sírjánál a II. világháború kitörésének, valamint a lengyel menekültek befogadásának 78. évfordulója emlékére találkozót rendez A Bem Egyesület vezetősége nevében Wesolowski Korinna elnök

tovább»: Meghívó a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesületnek a II. világháború kitörésének, valamint a lengyel menekültek befogadásának 78. évfordulója emlékére rendezett találkozóra

A katyni áldozatokra emlékeztek

A tragédia áldozataira szentmisével emlékeztek a minorita templomban, majd a rendház oldalán megkoszorúzták a tragédia áldozatainak emléktábláját.

tovább»: A katyni áldozatokra emlékeztek

Meghívó a Magyarországi Lengyel Kórusok II. találkozójára

A fővárosi Lengyel Önkormányzat szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Magyarországi Lengyel Kórusok II. találkozójár, amely 2017.május 1-én 13:00 órakor kerül megrendezésre a Budapest-fasori Evangélikus Gimnáziumban

tovább»: Meghívó a Magyarországi Lengyel Kórusok II. találkozójára

Lengyel - magyar katonai kiállítás

Lengyel - magyar katonai kiállítás

Husonyica Gábor nyugalmazott Kazincbarcikai állomásfőnök, MÁV főtanácsos, honvéd hagyományőrző szervezésében kerül megrendezésre a meghívóban szereplő kiállítás. A korabeli anyagok bővítése céljából került felvételre a kapcsolat Marek Sukiennik úrral, a Limanowai Hagyományőrző Egyesület elnökével, aki 2-2 db. I. és II. világháborús lengyel egyenruhát hozott az augusztus 07-i Derenki búcsúra, amit Gáborék ott átvettek. mindenkit szeretettel várunk erre a közös lengyel-magyar katonai kiállításra.

tovább»: Lengyel - magyar katonai kiállítás

Miskolc testvérvárosainak diákjai a Balatonon

Tartalom összegzés

Dr. Kriza Ákos polgármester meghívására idén már hatodik alkalommal nyaral Miskolc testvérvárosainak 10-10 diákja nyolc napot az önkormányzat Balatonmáriafürdői üdülőjében.

tovább»: Miskolc testvérvárosainak diákjai a Balatonon

Derenki búcsú 2016.

Tartalom összegzés

A megye Derenkről elszármazott lengyelsége augusztus 07-én tartja hagyományos búcsúját. Mindenkit szeretettel várunk a meghívóban feltüntetett programokra.

tovább»: Derenki búcsú 2016.

A Poznani eseményekre emlékeztünk Miskolcon

Tartalom összegzés

 A Magyar-Lengyel Szolidaritás Éve alkalmából 2016. június 28-án a Miskolci Lengyel Önkormányzat a Romek emlékoszlopnál emlékezett a 60 évvel ezelőtti eseményekre. A két nemzeti Himnusza után Bárcziné Sowa Halina idézte fel az akkori eseményeket.

tovább»: A Poznani eseményekre emlékeztünk Miskolcon

Magyarországi Lengyelség Napja

Tartalom összegzés

Az Országos Lengyel Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Magyarországi Lengyelség Napja rendezvényre, Budapestre 2016. június 25-én.

tovább»: Magyarországi Lengyelség Napja

Limanowa 2016. május 1-3.

A szerzőpáros

Fekete Dénes úr, a Miskolci Lengyel Önkormányzat elnöke, az Avasi Gimnázium és a Lengyel Önkormányzat együttműködési szerződésének keretén belül iskolánkból két tanulót és kisérő tanárukat meghívta, hogy a miskolci delegáció tagjaként utazzanak Limanowába, ahol város vendégeként együtt ünneplik a lengyel zászló és az alkotmány napját.

tovább»: Limanowa 2016. május 1-3.

Tartalom átvétel