Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Panasz illegális szemétlerakás esetén

Ön, mint ügyfél az erre a célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével (vagy egyéb írásos beadvány formájában) teheti meg panaszát.

Az ügyintéző a bejelentés alapján helyszíni szemlét tart, melyről jegyzőkönyvet készít. Amennyiben a rendelkezésre álló, vagy a tényállás tisztázása során beszerzett adatok, információk alapján bizonyítható, hogy ki követte el az illegális szemétlerakást, a Hatóság határozatban kötelezi, hogy a hulladékot szállítsa a hivatalosan engedélyezett hulladéklerakóra, ennek nem teljesítése esetén hatósági eljárást (hulladékgazdálkodási bírság kiszabása, kényszerintézkedések megtétele) kezdeményez ellene. Nem azonosítható illegális szemétlerakó esetén, a Hatóság az ingatlan /ahová a szemetet lerakták/ tulajdonosát kötelezi a szemét elszállítására. Ha a szemétlerakás közterületen történt és az elkövető (k) kiléte nem bizonyítható, saját hatáskörben (az Önkormányzat által) történik intézkedés a szemét elszállítására.

Kérelmek benyújtása: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Építési-és Környezetvédelmi Osztály Ügyfélszolgálat (17. ablak)

A Hivatal központi ügyfélszolgálata minden nap – munkaidőben – rendelkezésre áll kérelmek benyújtása, tájékoztatás, felvilágosítás-kérés céljából.
 

Vonatkozó jogszabályok
  • 1995. évi LIII. törvény a környezet védelmének általános szabályairól.
  • 1996. évi LIII. törvény a természet védelméről.
Szükséges mellékletek

Építési és Környezetvédelmi Osztály - ügyfélfogadás

Telefon: 
(+36) 46/512-714
Fax: 
(+36) 46/512-718
Helyszín: 
Városház tér 8. 3525
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
Nyitva tartás:
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
08.00 - 16:00  08.00 - 16:00  08:00 - 17:30  08.00 - 16:00  08:00 - 12:00 
 
Célcsoport: 
Állampolgár