Várostervezés

A városra tekinthetünk, mint épített objektumok összességére, mint gazdasági térre, mint ökoszisztémára, mint társadalmi – közösségi térre, mint közigazgatási egységre.

A várostervezésnek azt kell vizsgálni, hogy a város állapota mely tényezők hatására fejlődik. Tulajdonképpen olyan folyamatok tervezése, amelyek a meghatározott célok irányába hatnak. A várostervezés keretet szab, hogy a jó irányok felerősödhessenek, a rosszak tompuljanak.

Elsődlegesen meg kell határozni a területfejlesztési célokat, el kell dönteni mivé szeretnénk fejleszteni az egyes területeket. E célok megvalósíthatóságának egyik fontos eleme a város szabályozási terve, mely túlmutat az építészeti, környezeti kereteken, tulajdonképpen a város „gazdasági és szociális programja”.

A megfogalmazott jó irányokkal a város a lakosságának jóléti színvonalának növekedését, a gazdasági fejlődést, új állások létrejöttét segítheti elő.  Olyan eladható „városterméket” kell nyújtani, mely felkelti az érdeklődést a város iránt, melynek eredményeként versenyképes, fenntartható, élhető város „születik”.

Miskolctapolca fejlesztési tervei

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Hozzáadás a naptárhoz

Következő esemény