Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Lakossági hirdetmény - Miskolc MJV Településképi Arculati Kézikönyv és TelepülésKépi Rendelet készítése

Lakossági hirdetmény

FELHÍVÁS!

MISKOLC Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy
MISKOLC Megyei Jogú Város Településképi Arculati Kézikönyvének (TAK), valamint
Településképi rendeletének (TKR) kidolgozása elindult.

A fenti dokumentációkkal kapcsolatos előzetes észrevételeiket a Lakossági fórumon személyesen, vagy jelen Felhívás megjelenésétől számítva a Lakossági Fórum időpontját követően még 8 napig
Dr. Kriza Ákos polgármester nevére címezve tehetik meg:
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
3525 Miskolc, Városház tér 8.
e-mail: partnersegiegyeztetes@miskolcph.hu

A TAK és a TKR elkészítésének célja
A készülő dokumentumok megfogalmazzák azokat az elveket, melyek mentén haladva Miskolc MJV arculata tovább erősödik. A TAK kiemeli a megjelenésében, településképi jellemzőiben azonos alkotóelemeket, az ún. karakterterületek, melyek Miskolc MJV teljes közigazgatási területét lefedve, településképi szempontból meghatározó területté minősítik annak egészét.
Beazonosításra kerülnek a Város épített és természeti értékei, javaslatok születnek a településkép egészének minőségi formálására, az értékek megőrzésének lehetőségeire. Bemutatásra kerülnek a Városban fellelhető, jó példának minősülő épületek, épületrészletek, zöldfelületek, feliratok és kerítések, melyek segítséget nyújtanak a jövő építtetői, tervezői számára.
A TAK és a TKR szeretné a Miskolc MJV szellemiségéhez alkalmazkodó, környezetéhez illeszkedő, ugyanakkor egyedi építészeti alkotások létrejöttét támogatni. Ehhez kérjük az Önök javaslatait, véleményét arról, melyek Önök szerint Miskolc egyediségét megteremtő arculati tényezők, milyen irányú fejlődés javítaná legjobban a Város külső képét. Várjuk az Önök által jó példának tekintett épületek és épületrészletek fényképeit.

 

Segítő közreműködésüket megköszönve, egyben fenti témában
a Lakossági Fórum időpontját 2017. november 13-án 15:00 órára,
a Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyalójába meghirdetve.

 

(A felhívás a 314/2012. (XI. 8,) Korm. rendelet 29. § szakasza szerinti, Miskolc Megyei Jogú Város településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 3/2017. (II. 21.) önkormányzati rendelet alapján jelenik meg.)