Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

A város zöld szívében az Avason és a Népkertben

Az Avas tetején magasodó kilátó esténként kivilágítva igazi látványosság, de sziluettje a város számos pontjáról nappal is feltűnő. Teraszáról megcsodálhatjuk a város panorámáját és a környező hegyvonulatokat.

Ha a belvárosból a Papszeren át felsétálunk a toronyhoz, útközben számos érdekes látnivaló akad: az avasi református templom, az azt körülölelő műemléktemető, mellettük pincék, borházak között kanyargó macskaköves utcácskák és lépcsők vezetnek fel a "hegy" tetejére.

Az Avasról a délkeleti oldalon lesétálva megnézhetjük a Kálváriát, vagy bemehetünk egy borospincébe, vendéglőbe. A közeli Népkertben modern játszótér és árnyas fák alatt padok kínálnak lehetőséget a kikapcsolódásra. A sportlétesítmények előtti téren látható szökőkút medencéjében nézze meg Miskolc mozaikból kirakott városcímerét, a Herman Ottó Múzeummal szemben pedig az Országzászlót!