Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Ínyenceknek

Kocsonyafesztivál

Széles borválasztékkal, borkóstoltatással és a magyar ízek mellett a nemzetközi konyha remekeivel várja vendégeit Miskolc, a Bükkaljai borvidék központja.

Vendégeink nemcsak a vidékünkre jellemző szőlőfajtákból készült borokat (olaszrizling, zenit, chardonnay, zweigelt, kékfrankos), hanem a csupán 50 kilométerre fekvő, UNESCO-Világörökséghez tartozó Tokaj-Hegyalja borait is megtalálhatják valamennyi vendéglátóhelyen.

A városban hagyománya van a pálinkafőzésnek is, amely országos és nemzetközi szintű elismerést vívott ki magának.

Miskolc nyugati részén, a Bükki Nemzeti Park területén található a Lillafüredi Pisztrángtelep, ahol az arra vállalkozó vendégek maguk foghatják ki azt a halat, amelyet helyben meg is sütnek számukra.

A Pisztrángtelepen szivárványos pisztrángokat tenyésztenek, illetve génállományt tartanak fent a Magyarországon őshonos sebes pisztrángból. A Bükk megnyugtató miliője, a kristálytiszta levegő felejthetetlenné teszi az egyébként sem mindennapi ebédet.

Miskolc számos éttermében kóstolhatnak halból és vadból készült fogásokat, de a vegetáriánus-, reform-, mediterrán- és ázsiai konyha kulináris élvezeteivel is megismerkedhet az idelátogató.

Bükkszentkereszten él az országosan ismert természetgyógyász, Szabó Gyuri bácsi, aki a Bükk-hegység lankáiról összegyűjtött gyógynövényekből számos betegségre tud gyógyteát készíteni. Ezek közül legismertebb az a „György-tea”, amelyet a cukorbetegség kezelésére ajánlanak.