Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Avasi harangtorony

Avasi harangtorony - Fotó: Juhász Ákos

Az 1554-ben elpusztult Szent Mihály-temetőkápolna helyén 1577-ben épült különálló harangtorony Miskolc egyik szimbóluma, innen szól az ismert harangjáték is.

Az avasi református templom mellett álló harangtorony az 1554-ben elpusztult Szent Mihály-temetőkápolna helyén 1577-ben épült.

A sajátos hangulatú, zömök, négyzet alaprajzú, támpilléres kőépület homlokzatain a durva vakolatú kőfalakat két emelet magasságban zsindelyezett vízvezetők zárják le, fölöttük deszkamellvédes, faárkádos galéria húzódik. A tornyot zsindelyes gúlasisak fedi. A torony órája negyedóránként harangjátékkal jelzi az idő múlását.

A református templom és a harangtorony a körülöttük elterülő történeti értékű temetővel együtt - amelyben sok régi szép síremlék és neves miskolci polgárok sírjai találhatók - Miskolc legrégibb és kiemelkedő műemlék együttese.

Kapcsolódó képgalériák:
Elérhetőség: 

Avasi harangtorony

Telefon: 
(+36) 46/358-677
Helyszín: 
Avas hegy
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Avasi harangtorony