Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Természetjáróknak

A Majális-parkból induló Majál-túrák a könnyű, félórás sétától kezdve a hosszabb távig kínálnak kirándulási lehetőséget. A Forrás-völgy jelzett turistaútjain járva nemcsak az erdőt csodálhatjuk, hanem felmászhatunk a Büdöspest- vagy a Kecskelyuk-barlangokba is.

Ha a gyönyörű panoráma miatt inkább a Szeleta-tetőt választjuk túránk céljául, feltétlenül nézzük meg az őstörténeti szempontból is jelentős Szeleta-barlangot, amely szintén szabadon látogatható.

Lillafüred mellett Újmassa is kiváló célpont lehet a Bükk szerelmesei számára. A jelentős ipartörténeti emléknek számító Őskohó a kisvasút egyik megállójának közelében magasodik. Vele szemben szabadtéri gépkiállításon nézhetjük meg a bányászat hatalmas érdekes gépeit, eszközeit. A Hámori-tó mellett vezető sétaúton visszatérhetünk Lillafüredre.