színházak, társulatok

Amatőr színtársulatok

A hivatásos színjátszók mellett minden korszakban sajátos színekkel gazdagították a város színházi életét az amatőrszínjátszók. A vasgyári munkásszínjátszók mellett jelentős produkciókkal büszkélkedhettek a perecesiek, akiknek szabadtéri színpadát a közelmúltban építették újjá.

tovább»: Amatőr színtársulatok

Nyári színházi előadások

Miskolc nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szeletét jelentik a nyári színházi előadások. A miskolctapolcai Akropolisz Szabadtéri Színpadon a legigényesebb hazai bulvárprodukciókat láthatja a közönség, a Diósgyőri Várszínház pedig a határon túli magyar színházak legsikeresebb előadásait hozza el a romantikus várfalak közé.

tovább»: Nyári színházi előadások

Csodamalom Bábszínház

Sokoldalú gyermekcentrumként működik a belváros szívében, a Kossuth utca 11. szám alatt az 1986-ban alapított miskolci Csodamalom Bábszínház.

tovább»: Csodamalom Bábszínház

A Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház a város legrégebbi művészeti intézménye mára Közép-Európa egyik legkorszerűbb művészeti komplexumává vált 5 játszóhelyével (Nagyszínház, Kamaraszínház, Játékszín, Nyári Színház, Csarnok). Az egyedi adottsággal rendelkező, különféle műfajú produkciókat bemutató színház vonzerejét jelzi a magas nézőszám.

tovább»: A Miskolci Nemzeti Színház

Tartalom átvétel