Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Szabó Lőrinc Általános Iskola energetikai fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola” című, TOP-6.5.1-15-MI1-2016-00002 azonosító számú projektje keretében a Szabó Lőrinc Általános Iskola épületének korszerűsítését valósítja meg.

A projekt célja az épület energetikai korszerűsítése. Egy korszerűbb, a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épületet alakítanak ki, amely nagyban hozzájárul a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energiaigények csökkentéséhez, de kevesebb lesz ezáltal a kibocsátott CO2 éves mennyisége is.

Az épület felújítása során a homlokzat és a zárófödém utólagos hőszigetelést kap, modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókra cserélik a régieket. Megújul a fűtési és a szellőztető rendszer, valamint az épület tetején napelemes rendszer épül.

A fejlesztésnek köszönhetően egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát, a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jön létre, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.

A program támogatási szerződés szerinti megvalósítása 2017. június 1.- 2017. szeptember 1. A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 364.518.375 Ft.