Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Megújul a diósgyőri városközpont

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című, TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 jelű projektje keretében a diósgyőri városközpont megújítását valósítja meg konzorciumban a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával.

A projekt részeként márciusban megkezdődött a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása. A Nagy Lajos király útja 16. szám alatti épület késő barokk stílusban épült 1758-ban, 1977-től működik itt könyvtár. A beruházás várhatóan augusztus elejére készül el.
A fejlesztési program szerint a II. János Pál pápa tér lépcsőzetes süllyesztést kap a Szinva-patak medre felé. A téren újonnan kialakított sétányok mentén kandeláberek, utcabútorok kapnak helyet, ezen felül egy szökőkút kialakítása is szerepel a tervekben. A terület átalakításával párhuzamosan felújítják a tér melletti hidat. A Nagy Lajos király útját forgalomcsillapított övezetté alakítják át. A Vár utcában pedig egy kávézót hoznak létre.

A „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” projekt Miskolc Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Településfejlesztési Stratégiájának megfelelően valósul meg. Hozzájárul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program gazdaságfejlesztési, illetve a lakosság megtartását szem előtt tartó céljaihoz. A megvalósuló fejlesztések javítják a településrész általános környezeti állapotát, segítik fenntartható fejlődési pályára állítását.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 940 000 000 Ft.