Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Éltes Mátyás óvoda, általános iskola és egységes módszertani intézmény energetikai fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény” című, TOP-6.5.1-15-MI1-2016-00001 azonosító számú projektje keretében az Éltes Mátyás Általános Iskola épületének korszerűsítését valósítja meg.

A projekt célja az épület energetikai korszerűsítése. Ennek köszönhetően egy korszerűbb, a 21. század elvárásainak megfelelő energiafogyasztású épület jön létre, amely nagyban hozzájárul a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energiaigények csökkenéséhez. A kibocsátott CO2 éves mennyisége is jóval kevesebb lesz.

Az épület felújítása során a homlokzat és a zárófödém utólagos hőszigetelést kap, lecserélik a régi nyílászárókat. Modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott ablakok, ajtók. Megújul a fűtési rendszer és az épület tetején egy napelemes rendszer kerül kiépítésre.

A fejlesztésnek köszönhetően egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát, a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jön létre, amely a megújuló energiaforrások használatával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.

A program támogatási szerződés szerinti megvalósítása 2017. június 1.- 2017. szeptember 1. A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 163.863.407 Ft.