Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Operaíró versenyt hirdet a „Bartók+” Miskolci Operafesztivál

Operaíró versenyt hirdet a „Bartók+” Miskolci Operafesztivál, A jövő kulcsa címmel.

A versenyre bárki jelentkezhet, akinek befejezett, zenekarral színpadi előadásként még el nem hangzott műve készül/készült. A megmérettetés eredményeként a kiírók remélik, hogy olyan „közönségdarabok” kerülnek a figyelem középpontjába, amelyek segítségével vissza lehet hódítani a közönséget az operába.

A jövő kulcsa címmel írt ki operaíró pályázatot az MKSZ Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft., amely a miskolci operafesztivál művészeti kiáltványának szellemét tükrözi. A pályázatra március 1-ig bármely kortárs zeneszerző jelentkezhet, állampolgárságra, tartózkodási helyre, korra való tekintet nélkül.

A pályázati kiírás értelmében egy szerző több művel is jelentkezhet a versenyre, de akár több szerző közös alkotást is küldhet postai úton, az MKSZ Nonprofit Kft. részére. A pályázatra jelentkezni a www.operafesztival.hu honlapról letölthető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet. Az előzetes regisztráció keretében a jelentkezési lapot a composersecretary©gmail.com e-mail címre kell megküldeni.

– A pályaműveket 4-6 főből álló szakmai zsűri bírálja el, amely kiválasztja a megítélése szerint a kiáltvány tartalmának legmegfelelőbbnek tartott – a beérkezett pályaművek számától függően – 3-5 pályaművet. Ezek jutnak tovább. A döntőbe jutott műveket a 2013-as miskolci operafesztivál koncertszerűen, félszcenírozott előadásban, zongorakísérettel állítja színre, ahol az énekesek kottából énekelnek. Emellett a művek egyes részleteit zenekarral, hangverseny keretében is bemutatja. A fesztiválon megtartott döntőben bemutatott darabok közül a zsűri – a közönség szavazatát is figyelembe véve – kiválasztja a nyertes alkotást – taglalja a pályázat részleteit a fesztivál honlapja.

A pályázatra jelentkezni és bővebb információhoz jutni a www.operafesztival.hu-n lehet.