Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

A Miskolci Galéria kiállítóhelyei

Feledy-ház

A Feledy Gyula grafikusművész életművét reprezentáló állandó kiállítást 1988-ban nyitották meg a Deák tér 3. alatti műemlék jellegű épületben.

A művész – akit a kortárs képzőművészet meghatározó egyéniségei között említhetünk – mintegy 200 művét ajándékozta Miskolc városának.

Petró-ház

A Petró-ház néven ismert kiállítóhelyen a Szalay Lajos képzőművész emlékét felidéző emlékszoba tekinthető meg. Az épület földszintjén a József Attila Könyvtár művészeti könyvállományának és a Miskolci Galéria könyvállományának egyesítésével létrejött Szalay Lajos szakkönyvtár és kutatóhely található.

Rákóczi-ház

Miskolc első emeletes háza, az úgynevezett Rákóczi-ház hajdan barokk kúria volt. Ide „költözött át” 1996-ban a Miskolci Galéria. A több mint 300 négyzetméteres kiállítótérben a periodikusan jelentkező kiállítások (Országos Grafikai Triennále, Téli Tárlat) és tematikus kiállítás-sorozatok mellett kortárs hazai és külföldi alkotók, alkotócsoportok mutatkoznak be.

Színháztörténeti és Színészmúzeum

Az intézmény a miskolci színház múltját, művészeinek életpályáját dokumentálja és mutatja be a közönségnek. A „Hódolván Tháliának” című állandó kiállítás a vándorszínészet korától napjainkig foglalja össze a miskolci színjátszás két évszázados történetét.