Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum

Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum

Nyilvános könyvtárként az intézmény kiemelt célja, hogy a hagyományos és az otthonról is elérhető online szolgáltatások széles körével lehetőséget biztosítson minden használónak a korszerű, nyomtatott és elektronikus információk eléréséhez.

A könyvtár tagja lehet minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár. Egyetemi könyvtárként az intézmény információs rendszerével, gyűjteményeivel, felhasználó-központú szolgáltatásaival biztosítja az egyetem oktató, kutató és tanulmányi munkájához szükséges szakirodalmi tartalomszolgáltatást és információellátást.

A múzeum gyűjti az egyetem történetével kapcsolatos tárgyi emlékeket, kiállításaival közreműködik a hagyományok megőrzésében és közvetítésében a későbbi diáknemzedékek számára. A levéltár az egyetem két és fél évszázados iratanyagainak gyűjtésével a történeti kutatómunkát szolgálja.

Intézmény fenntartó: 
Egyéb fenntartó
Intézmény kategória: 
Egyéb fenntartású könyvtárak
Elérhetőség: 

Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum

Egyéb elérhetőség: 
  • Könyvtári tájékoztatás: (+36) 46/361-416
  • Olvasószolgálat és kölcsönzés: (+36) 46/565-320
Helyszín: 
Miskolc-Egyetemváros 3515
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
Nyitva tartás:
  • H-P: 8.00-20.00
  • Szo: 8.00-14.00