Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Nemzetiségek Napja Miskolcon

Nemzetiségek Napja Miskolcon

December 18. a Nemzetiségek Napja. Miskolc mjv. Önkormányzata meghívta a városban tevékenykedő tíz nemzetiségi önkormányzat képviselőit, hogy köszöntse őket e neves ünnep alkalmából.

A Városháza dísztermében Kiss Gábor alpolgármester úr üdvözölte a megjelenteket, majd méltatta tevékenységüket. Elmondta, hogy a város vezetése eddig is, és a továbbiakban is igyekszik a nemzetiségi önkormányzatok működésének feltételeit biztosítani.

A továbbiakban elismerések átadására került sor. A huzamosabb ideje végzett eredményes munkájáért a lengyel közösségből Szewczuk Anna részesült plakettban. Anna igazi közösségi ember, sokat fáradozik kulturális programjaink megszervezésében, gyerekek híján most felnőtteknek vezet lengyel nyelvtanfolyamot és a lengyel étkek elkészítésében is jeleskedik. Igazán megérdemelte az elismerést, gratulálunk neki!

A program változatos kulturális műsorral folytatódott. Voltak szavalatok, hangszer- és énekszámok, szólisták és kórusok. A Szirmai Szép rózsák Népdalkör lengyel dalokat is énekelt. A jövőben szorosabbra akarjuk fűzni velük a kapcsolatot és jobban bevonni őket a lengyel programok népszerűsítésébe. A rendezvény állófogadással, közös beszélgetéssel, majd kölcsönös év végi jókívánságokkal zárult.

Fekete Dénes
 

Kapcsolódó képgalériák: