Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Október 23-i programok Miskolcon

a MLÖ koszorúja

A Nemzeti ünnep alkalmából október 23-án délelőtt került sor a városi programban a Romek emlékoszlop előtti tisztelgésre. A Himnusz után a 10. sz. Petőfi Sándor Általános Iskola és a Rónai Ferenc Tagiskola diákjai adtak műsort. A Miskolci Lengyel Önkormányzat nevében Fekete Gábor lengyel nemzetiségi képviselő, Bárcziné Sowa Halina és Hegyi-Kéri Ágnes koszorúzott. Elhelyezte még a megemlékezés virágait a Városi Önkormányzat, a Miskolci Egyetem, az Általános Iskola tanárai és diákjai, valamint több civil szervezet.

A központi ünnepségre délután a Hősök terén került sor, ahonnan a résztvevők a Miskolci Nemzeti Színházba vonultak. A díszelőadás főleg az akkori Miskolci eseményeket elevenítette fel filmbejátszásokkal és elő jelenetekkel. Lengyel Önkormányzatunk négy meghívót kapott a rendezvényre a polgármester úrtól.

Fekete Dénes
 

Kapcsolódó képgalériák: