Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Megújult a Győri kapui orvosi rendelő

Megújult a Győri kapui orvosi rendelő

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Miskolc, Győri kapui orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00004 azonosító számú projekt keretében korszerűsítette a Győri kapui felnőtt orvosi rendelő épületét.

A miskolci önkormányzati tulajdonban lévő, Győri kapu 99. szám alatti orvosi rendelő az 1950-es évek vé-gén épült, épületszerkezeti szempontból elavult, felújításra szorult.
A rendelő infrastrukturális fejlesztését célzó projekt keretében az energiahatékonysági korszerűsítéseket és fejlesztéseket új gépészeti rendszerek kiépítésével, a fűtési rendszer korszerűsítésével és az elektromos hálózatok cseréjével biztosították. A korábbi nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték, és betörés elleni biztonsági fóliával is ellátták.
A felújítás során a rendelő helyiségeit könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton válaszfalakkal alakították át. Elvégezték a helyiségek festését, burkolását, továbbá – az esztétikai szempontokat figye-lembe véve – a homlokzatot is lefestették.
Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a nyílászárókat és a mosdót a mozgássérültek közlekedéshez szükséges előírásoknak megfelelően alakították át, az épület előtt pedig mozgássérült parkolót jelöltek ki. Az akadálymentesítés a látáskorlátozottakat is segíti (vezetősáv, braille írással ellátott eligazító táblák).
A beruházásnak köszönhetően modern, gazdaságosabban üzemeltethető, a 21. század követelményeinek megfelelő rendelő készült el, amely minőségi egészségügyi alapellátást biztosít a 77-es, 78-as, 79-es, 80-as háziorvosi körzethez tartozók számára.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 30.125.851 Ft