Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Megújult az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda energetikai fejlesztése” című, TOP-6.5.1-15-MI1-2016-00004 azonosító számú projektje keretében az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda a Hadirokkantak útja 14. szám alatt. A felújítás során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak, illetve modern, a mai energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be. Megújították az épület fűtési rendszerét, a tetőn pedig napelemes rendszert alakítottak ki.

Az energetikai célú korszerűsítésnek köszönhetően a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épület jött létre, amelyben a megújuló energiaforrások jelentős részben fedezni tudják az óvoda saját energiaszükségletét. A korszerűsítés hozzájárul Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon céljához, hogy csökkentse a közintézményei által felhasznált energiát, ezzel a városban kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyiségét.

Az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda felújítása augusztus 25-én befejeződött, így a gyermekek már a megújult intézményben kezdhetik meg a 2017/2018-as nevelési évet.

A projekt 100 %-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 105 152 263 Ft.