Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatának hírei

Meghívó a Miskolci Lengyel Önkormányzat zászlószentelő ünnepségére

Meghívó a Miskolci Lengyel Önkormányzat zászlószentelő ünnepségére

Meghívó a Miskolci Lengyel Önkormányzat zászlószentelő ünnepségére 2018. május 5. 10 óra 30 percre Kács, Tölgyfa u. 7. címre

tovább»: Meghívó a Miskolci Lengyel Önkormányzat zászlószentelő ünnepségére

Katyn arra emlékeztet, hogy figyeljünk a másik emberre, a másik nemzetre

Katyn kettős tragédia a lengyel nép számára: 1940 áprilisában a lengyelek ezreivel végeztek a szovjetek példátlan kegyetlenséggel, 2010-ben pedig a vérengzés 70-ik évfordulójára utazó teljes lengyel politikai elit szenvedett légi katasztrófát.

A Szovjetunió területén lévő hadifogolytáborokban raboskodó lengyel tiszteket és főtiszteket mészárolták le. Az áldozatok számát a különböző becslések 22 és 23 ezer fő közé teszik. Kalna Zsolt plébános a minapi emlékmisén úgy fogalmazott: „nem tudták, hogy miért, de meg kellett halniuk”.

tovább»: Katyn arra emlékeztet, hogy figyeljünk a másik emberre, a másik nemzetre

Miskolc MJV Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata közleménye

Miskolc MJV Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata közleménye

Przewodniczący Samorządu Polskiego w Miszkolcu tą drogą przeprasza autorów bloga niebonatalerzu.pl z powodu użycia na swej stronie internetowej zdjęć oraz przepisu kulinarnego bez zgody ich Autorów, przez co naruszone zostały ich prawa autorskie.

tovább»: Miskolc MJV Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata közleménye

Meghívó a Lengyel Alkotmány Napja alkalmából rendezett ünnepségre

Meghívó a lengyel Alkotmány Napja alkalmából rendezett ünnepségre

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtára és a Miskolci Lengyel Nemzetiségi Önkrmányzat meghívja Önt és barátait a Lengyel Alkotmány Napja alkalmából közösen rendezett ünnepségre 2018. május 3-án 17 órára a Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtár Miskolc Mindszent tér 2. épületébe

tovább»: Meghívó a Lengyel Alkotmány Napja alkalmából rendezett ünnepségre

Meghívó Katyn-i megemlékezésre

Meghívó Katyn-i megemlékezésre

Miskolc MJV Lengyel Önkormányzata szeretettel hívja Önt a Katyn-i áldozatok emlékére tartandó emlékmisére, majd az azt követő koszorúzásra 2018. április 23-án (hétfőn) 18.00 óra, Miskolc, Minorita templom (Hősök tere).

tovább»: Meghívó Katyn-i megemlékezésre

Húsvéti Jókívánságok

Tisztelt Miskolci Lengyelség!

Fogadjátok szeretettel az Országos Lengyel Önkormányzat elnök asszonyának és a Michalczowai Regionális Tánccsoport húsvéti jókívánságait. A táncosoknak tavaly nagysikerű előadásuk volt az Avasi gimnáziumban. Köszönjük, hogy nem felejtettek el minket, gondoltak ránk!

Miskolci Lengyel Önkormányzat

tovább»: Húsvéti Jókívánságok

Meghívó Lengyel Klub alakuló rendezvényére

Meghívó Lengyel Klub alakuló rendezvényére

A klubvezető és a Miskolci Lengyel Önkormányzat szeretettel vár minden lengyelt, lengyel kötődésűt, lengyel szimpatizánst erre a rendezvényre. Diploma vagy felsőfokú lengyel nyelvvizsga nem szükséges. Bővebbet a helyszínen.

tovább»: Meghívó Lengyel Klub alakuló rendezvényére

Kiállítás és Kulturális műsor az Avason a magyar-lengyel barátságról

Tizenegy éve emlékezünk meg március 23-án a magyar-lengyel barátságról. A két nép szoros kapcsolatát számos történelmi esemény alapozta meg; ezek egyikét dogozza fel a Lengyel menekültek Magyarországon a II. világháború alatt című kiállítás, amely március 20-án nyílt meg az Avasi Gimnáziumban.

tovább»: Kiállítás és Kulturális műsor az Avason a magyar-lengyel barátságról

Meghívó - Magyar-Lengyel Barátság Napja

Tartalom összegzés

Szeretettel meghívjuk 2018. március 20-án kedden 10:00 órára az Avasi Gimnázium aulájában rendezett "Lengyel menekültek Magyarországon a II. vuilágháború alatt" című kiállítás megnyitójára

tovább»: Meghívó - Magyar-Lengyel Barátság Napja

Filmvetítés a Szabó Lőrinc könyvtárban

2018. március elsején került sor Bubenkó Gábor Szögliget - Szádvár - Derenk című filmjének vetítésére a Miskolci Szabó Lőrinc könyvtárban.

tovább»: Filmvetítés a Szabó Lőrinc könyvtárban