Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Kulturális Központ

A Miskolci Kulturális Központ létrehozásáról 2011. évi májusi közgyűlésen döntött a város képviselő-testülete, az önkormányzat fenntartásában működő Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ, valamint az Ifjúsági és Szabadidő Ház – azonos tevékenységet folytató közművelődési intézmények – összevonásával.

Az új intézmény feladata azoknak a városi nagyrendezvényeknek, fesztiváloknak a szervezése, amelyek erősítik a város hazai és nemzetközi ismertségét, tekintélyét, a közművelődés eszközeivel lehetőséget teremtve a miskolci polgároknak, hogy erősítsék identitástudatukat, lokálpatriotizmusukat.

Alaptevékenységük a gyermek és ifjúsági korosztály művelődési, szabadidős és kulturális programjának szervezése, a közösségépítés, a mozgásművészet, a civil szervezetek támogatása, az állami és városi ünnepek, konferenciák, szervezése. Az intézmény támogatja a civil társadalom rendezvényeit, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőség biztosítására, segíti a hátrányos helyzetű rétegek például a fogyatékkal élő csoportok kulturális rendezvényeit.  Programjaival közéleti teret biztosít a város lakóinak.

Kiemelt feladata a Diósgyőri Vár üzemeltetése. A Vasgyári Közösségi Ház a központ telephelye, a városrész közművelődési ellátását hivatott megoldani.

Kiemelt nagyrendezvényei: Diósgyőri Várjátékok; Nemzetközi Formációs Táncfesztivál, Diósgyőri Várfesztivál, Borsodi Fonó Nemzetközi Folklórfesztivál, Várszínházi Esték.

Művészeti csoportjai ismertek külföldön is: Ködmön Formációs Táncegyüttes, Majorette Együttes.

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.
    - Művészetek Háza - www.muveszetekhazamiskolc.hu
    - Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ - www.adymuvhaz.hu
    - Ifjúsági és Szabadidőház - www.ifihazmiskolc.hu

  •             Gárdonyi Géza Művelődési Ház - gardonyimuvhaz.hu
  •             Görömbölyi Közösségi Ház
  •             Vasgyári Közösségi Ház
Elérhetőség: 

Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági és Szabadidő Háza

Telefon: 
(+36) 46/412-508, (+36) 46/320-716
Helyszín: 
Győri kapu 27.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági és Szabadidő Háza

Miskolci Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Háza

Telefon: 
(+36) 46/530-517
Helyszín: 
Árpád utca 4.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Miskolci Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Háza