Miskolci Kulturális Központ

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Miskolc városának kiemelkedő kultúraszervező, kultúraközvetítő társasága, amely célul tűzte ki a helyi értékek, hagyományok, kulturális értékek ápolását és átadását az itt élő lakosoknak, valamint az idelátogató utazóknak. Az intézményt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata hozta létre 2011-ben, igazgatósága pedig az Ifjúsági Házban működik. Tagintézményeinkben lehetőség nyílik a magyar, illetve a helyi kultúra értékeinek megismerésére, a tanulásra, a mozgásra és a szabadidő kellemes eltöltésére.

A társaság kilenc tagintézményből áll, és hat művelődési ház tartozik hozzá: a Művészetek Háza, az Ifjúsági Ház, a Ady Endre Művelődési Ház, a Görömbölyi Művelődési Ház, Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a Vasgyári Közösségi Ház, valamint a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló a Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere. Fontos feladatuk ezen kiemelt turisztikai látványosságok üzemeltetése és a hozzájuk kapcsolódó nagyrendezvények, valamint a városi rendezvények szervezése.

Alaptevékenységük a gyermek és ifjúsági korosztály művelődési, szabadidős és kulturális programjának szervezése, a közösségépítés, a mozgásművészet, a civil szervezetek támogatása, az állami és városi ünnepek, konferenciák, szervezése. Az intézmény támogatja a civil társadalom rendezvényeit, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőség biztosítására, segíti a hátrányos helyzetű rétegek például a fogyatékkal élő csoportok kulturális rendezvényeit. Programjaival közéleti teret biztosít a város lakóinak.

Elérhetőség: 

Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági és Szabadidő Háza

Telefon: 
(+36) 46/412-508, (+36) 46/320-716
Helyszín: 
Győri kapu 27.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági és Szabadidő Háza

Miskolci Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Háza

Telefon: 
(+36) 46/530-517
Helyszín: 
Árpád utca 4.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Miskolci Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Háza

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Hozzáadás a naptárhoz

Következő esemény