Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Települési Értéktár gyűjteménye

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról 2012-ben született törvény, amely lehetőséget termet arra, hogy az önkormányzatok létrehozzanak települési értéktárat.

Ez nem önmagában álló gyűjtemény, hanem része az ország tájegységi, megyei, ágazati értéktárait és a Magyar Értéktárat felállítani kívánó kormányzati kezdeményezésnek. Így mivel hungarikum a Magyar Értéktárban szereplő kincs lehet  akár hungarikummá is válhat valamely Miskolcról származó nemzeti érték.

A Miskolci Települési Értéktár összeállítása naprakész adatbázist jelent majd a szakma számára, emellett az értékek publicitást kapnak, megismerhetik azokat a miskolciak, és ez hozzájárulhat lokálpatriotizmusuk erősödéséhez. A város értékeinek népszerűsítése természetesen segíthet a Miskolc márka felépítésében is, ami nagyban hozzájárulhat a város pozitív megítéléséhez.

Csatolmányok:
2017-01-19 266.14 kB