Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Művészeti és tudományos ösztöndíj pályázat 2017

Művészeti és tudományos ösztöndíj pályázati kiírás

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága - Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Miskolc Város művészeti és tudományos ösztöndíjainak alapításáról és adományozásuk szabályairól szóló a 62/1997. (XI.1.) rendelet 3. § (2) bekezdése , valamint az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 37/2014. (XII.19.) rendelet 1. melléklet 4.9. pontja alapján alapján 2017. évben is meghirdeti a "Művészeti és tudományos ösztöndíj pályázatot".

A pályázati cél:
A város művészeti és tudományos életének fejlesztése, az alkotómunka ösztönzése, a várost gazdagító értékek létrehozása.

A pályázók köre: A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek a Miskolc városát művészeti és tudományos téren gazdagító pályamunkák.

Azon pályázók, akik a 2016. évi Művészeti és tudományos ösztöndíj pályázaton elnyert támogatás felhasználásával a megadott határidőig nem számoltak el, 2017-ben pályázati támogatásban nem részesülhetnek.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás forrása: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (II. 21.) önkormányzati rendeletben megállapított Művészeti és tudományos ösztöndíj alap.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 2.000.000 Ft

Maximális támogatás összege:

  • Alkotói ösztöndíj (havi összege bruttó 60 ezer Ft),
  • Egyszeri alkotói ösztöndíj (összege bruttó 150 ezer Ft),
  • Pályakezdő ösztöndíj: 30 éven aluli pályázók számára (havi összege bruttó 50 ezer Ft)
  • „Útravaló Európába” ösztöndíj: külföldi tanulmányúton, mesterkurzuson,
  • konferencián való részvételre pályázható (összege maximum bruttó 120 ezer Ft).

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. április 19. – 2017. december 31.

Adóra és járulékokra a támogatás nem igényelhető!