Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Kulturális Mecénás Alapból igényelhető 2017. évi támogatás

Kulturális Mecénás pályázat 2017

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága - Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat 2017. évi költségvetésének megállapításáról szóló 1/2017. (II. 21.) önkormányzati rendelet 23.§ (7) bekezdése , valamint az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 37/2014. (XII.19.) rendelet 2. melléklet 2.4.2. pontja alapján 2017. évben is meghirdeti a "Kulturális Mecénás pályázatot".

A pályázati cél:

  • A város közművelődési, közgyűjteményi és művészeti területén folyó szakmai munka támogatása;
  • A város kulturális civil szervezetei, egyesületei, művészeti és tudományos alkotó műhelyei, a közösségi média és az öntevékeny csoportok értékmegőrző, értékteremtő és értékközvetítő munkájának támogatása.

A pályázók köre: Miskolc város közigazgatási határain belül működő művelődési és művészeti alkotó közösségek, kulturális egyesületek, kulturális alapítványok, kulturális gazdasági társaságok, csoportok, kulturális civil szervezetek, kulturális intézmények.

Azon pályázók, akik a 2016. évi Kulturális Mecénás Alapból elnyert támogatás felhasználásával a megadott határidőig nem számoltak el, 2017-ben pályázati támogatásban nem részesülhetnek.

A pályázat témakörei: Az elbírálásnál előnyt élveznek Miskolc érdekeit szem előtt tartó pályázatok, az újszerű kezdeményezések és a város kulturális kínálatát gazdagító projektek, a jeles évfordulókhoz kapcsolódó rendezvények, irodalmi munkák, filmalkotások, valamint azok a pályázatok, amelyeknél saját forrást mutató reális pénzügyi tervezés is látható.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás forrása: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (II. 21.) önkormányzati rendeletben megállapított kulturális mecénás alap.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 7.000.000 Ft

Maximális támogatás összege: 300.000 Ft.

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. április 19. – 2017. december 31.