Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Közszemlén tekinthetőek meg a Miskolc-Lillafüreden felállítandó képzőművészeti alkotások

Tartalom összegzés

Miskolc város a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése című projekt keretében „Lillafüredi Függőkertek a turizmus szolgálatában” címmel 9 állomásos tematikus sétányt alakít ki.

Az újonnan kialakított sétány a költészetről, a költőkről, a szerelemről szól, de bemutatja a természeti jelenségeket és a mesterségesen épített környezet elemeit is. A Szobrászat teraszán Herman Ottó egész alakos szobra, Varga Éva szobrászművész alkotása, az Ifjúság teraszán pedig figurális elemek kerülnek kihelyezésre, Bencze Gábor szobrászművész és Szelekovszky Magdolna keramikus alkotásai.

A műalkotások makettje, a tervek fotói – közszemle keretében – megtekinthetők a Tourinform Miskolc irodájában (Miskolc, Széchenyi utca 16.,  telefon: (+36) 46/350-425 ), a kerámiafigurák agyagmodellje a  Miskolci Eötvös József Építőipari és Művészeti Szakiskola kerámia műhelyében  (Miskolc, Gagarin utca 54.) 2013. szeptember 5-én 9-16 óráig.

Véleményét, javaslatát levélben a Tourinform Miskolc 3530 Miskolc, Széchenyi utca 16. címre, vagy elektronikusan a miskolc@tourinform.hu e-mail címen teheti meg 2013. szeptember 10-ig.