Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Ismét jár a mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között

 Miskolc, 2012. november 15., csütörtök (MTI) - Ismét jár a mikulásvonat Miskolcról Lillafüredre és vissza, a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány november 29-én az Északerdő Zrt.-vel közösen immár tizedik alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonatot a lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

Lillafüreden a gyermekek ismét találkozhatnak meseország lakóival, Süsüvel, a Százholdas Pagony hőseivel, Aprajafalva törpjeivel, az erdő orvosával, Doktor Bubóval, valamint a jubileumi, 10. mikulásvonat új meglepetésszereplőivel, Pinokkióval, a nagy zöld ogréval, Shrekkel, Fionával és a cserfes Szamárral is.

 Az egyórás játék végén a zenélő kincsesládából mindenki megkaphatja a várva várt csomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

A programot az alapítvány elsősorban a tíz év alattiak számára találta ki, de a feldíszített vonat, valamint a környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást nyújt.

A szervezők tájékoztatása szerint a Diósgyőri Mikulásvonat kívül-belül feldíszített, este kivilágított kocsijaiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket.

Az elmúlt kilenc évben csaknem 115 ezren szálltak fel a vonatra, közülük több mint 81 ezer volt a gyermek.